Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е

...
Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е
Коментари Харесай

Пореден скандал около Джонсън, този път за Борисови петъци за вино

Персоналът на резиденцията на английския министър председател Борис Джонсън си е провел по време на локдауните събирания, наричани " петъци за вино " *. Самият министър-председател постоянно е ставал очевидец на сбирките и е насърчавал чиновниците " да изпускат парата ", написа вестник " Мирър ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Заглавието на з
Още по темата
Британският ежедневник, който излиза със заглавие на първата си страница " Петъци за вино на Борис ", отбелязва, че чиновниците на резиденцията на премиера си били купили огромен ледник за питиета за службата, който те пълнели, като за задачата някой от тях отивал с куфар до локалния супермаркет, с цел да купи бутилки. Джонсън участвал на дребна част от сбирките в интервал, когато събирането на хора на закрито във Англия бе неразрешено като част от ограниченията против разпространяването на ковид.

Новите разкрития пристигнаха на фона на воденото следствие за поредност неуместни празненства на " Даунинг стрийт " 10, за които министър-председателят се извини тази седмица. Наред с това се разбра, че хора от екипа на Джонсън си организирали две празненства в резиденцията на министър-председателя в разгара на локдауна и вечерта преди погребението на принц Филип.

Според социологическо изследване опозиционната Лейбъристка партия е натрупала преднина от 10 % пред консерваторите на Борис Джонсън.

На английския министър председател може да не му се наложи да се изправи пред гласоподавателите до идващите постоянни парламентарни избори през 2024 година Чуват се обаче отзиви, че ръководещата Консервативна партия би трябвало да се опита да го в профил по-рано, в случай че реши, че той е станал нездравословен за нея.

*Петъци за вино - може английските високопоставени чиновници са взаимствали името на празненствата си от международното младежко придвижване " Петъци за бъдеще " (Fridays for Fututre), стартирано от шведската ученичка Грета Тунберг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР