Персоналът на МБАЛ Свети Николай Чудотворец“ в Лом излезе с

...
Персоналът на МБАЛ Свети Николай Чудотворец“ в Лом излезе с
Коментари Харесай

Медиците от Лом: Подкрепяме напълно д-р Георги Савков

Персоналът на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ в Лом излезе с протестно писмо във връзка готвените промени в управлението на здравното заведение. 
Припомняме, че на предходната сесия на общинския съвет в крайдунавския град изненадващо бе импортирано предложение за промяна на дългогодишния шеф на лечебницата доктор Георги Савков. На негово място общинското управление поискало да постави избягалия от Враца Петър Керемедчиев. 



Утре ще се организира последното за годината съвещание на локалния парламент и се чака предлагането да бъде прокарано още веднъж.
Медиците обаче са безапелационни, че не желаят да ги ръководи „ ликвидаторът “ Петър Керемедчиев, а желанието и методът за освобождение на шефа на болничното заведение са недемократични, неразбираеми и без всевъзможни претекстове. Те упорстват процедурата по промяната на шефа да бъде прекъсната неотложно. 
Вижте цялото писмо на колектива на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ в Лом, адресирано до кмета на общината Георги Гаврилов, с копие до ръководителя на локалния парламент Христина Христова, Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето и медиите.

Уважаеми господин кмет, 
Ние, подписалите това протестно писмо, заявяваме че сме обединени само и единствено в разбиранията си за народна власт, демократично общество и правда! Ние сме изрично срещу готвените промени в управлението на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ ЕООД гр. Лом. Желанието и методът за освобождение на шефа на болничното заведение е недемократичен, неразбираем и без всевъзможни претекстове. Дружеството е добре ръководено, настоящо и печелившо. В тези сложни години доктор Георги Савков съумява да управлява и запази едно общинско комерсиално сдружение без просрочени отговорности, с позитивен финансов резултат, в най-бедния завършек на Северозапада. Усилията, които поставя, в действителност не са за подценяване, а в противен случай заслужаващи хвалба. 
МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ ЕООД гр. Лом, оказва болнична здравна помощ на популацията на Община Лом и няколко прилежащи общини, както и на пациенти от областите Видин и Враца. Под ръководството на доктор Савков, екипът на лечебното заведение работи интензивно за привличане на донори и сътрудници в дълготраен проект. Така през годината се спомогна осъвременяването на апаратурата, възобновяване на болничните стаи и възстановяване изискванията за престои на нашите пациенти. 
Под ръководството на доктор Савков, не един път сме получавали публично самопризнание за грижите към пациента. За това приказват редицата влиятелни награди, които точно екипните ни старания донесоха на болничното заведение в последната година. Ние, колективът на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ ЕООД гр. Лом, се обръщаме към Вас с апел за отговорно отношение към нашите претенции, а точно: 
1. Ние не желаем освобождение на Управителя без аргументи и ясни обстоятелства и претекстове. 
2. Ние настояваме за бистрота и конкретика във връзка с желанието Ви за промяна и аргументите довели до това. 
3. Ние НЕ желаем „ най-хубавия управител доктор Керемедчиев ", потвърдил се ликвидатор на лечебни заведения. 
4. Настояваме да се приключи процедурата по промяна на доктор Савков. В негово лице ние виждаме един добре работещ началник, гарантиращ развиването на болничното заведение, полагащ старания за опазване съществуването и в същия размер активност, осигуряваща полагането грижи за здравето на жителите. 
Отправяме зов към Вас и общинските съветници в Общински съвет - Лом да прекратите процедурата по промяна на Управителя и оставите доктор Савков на поста. 
Уверени сме, че в името на популацията на Община Лом ще съумеете да си подадете ръка. Борете се за болничното заведение с ясни и транспарантни хрумвания, само че не и със боязън и ненавист! 

С почитание,
колективът на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ ЕООД, Лом
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР