Персоналът на лондонския хотел Савой е свикнал с взискателното и

...
Персоналът на лондонския хотел Савой е свикнал с взискателното и
Коментари Харесай

Хари не е първият: Прикритият скандал около Едуард VIII

Персоналът на лондонския хотел " Савой " е привикнал с взискателното и скандално държание на богатите си клиенти, само че за двойката, отседнала в апартамент 41, се е говорило доста. През 1923 година смесените расови двойки са били необикновени, изключително в луксозната конюнктура на хотел " Савой ", тъй че блестящата парижанка и нейният египетски брачен партньор биха провокирали неспокойствие даже и без гневните си кавги.

Веднъж по време на обяд двойката, принц Али Фахми и брачната половинка му Маргарита, се скарали толкова шумно, че ръководителят на оркестъра на Savoy се намесил, след което Маргарита трагично изкрещяла: " Съпругът ми ще ме убие след 24 часа. "

Всъщност принц Али Фами е открит по-късно мъртъв в локва кръв.

Същата вечер, откакто двойката се върнала от Оперета - по подигравка на ориста " Веселата вдовица " - те още веднъж почнали да си крещят по време на вечеря. Маргарита вдигнала бутилка вино и заплашила да я разбие по главата на Али. " Ако го направиш - изръмжал той, - ще ти направя същото ".

Той излязъл от хотела и се върнал в 2 часа през нощта, след което от жилището им се чули крясъци. Двойката излязла в коридора, дружно с кучето на Маргарита, и се сблъскала с Джон Бийти, нощния пазач.

Бийти отишъл да извика нощния шеф, само че когато завил зад ъгъла, чул три изстрела - и се върнал назад, с цел да откри Али, повален на стената в локва кръв, със зейнала дупка в черепа.

Маргарита държала револвер, който хвърлила на пода, крещейки на френски: " Какво да върша? Застрелях го!

Когато принцесата била задържана и отведена в пандиза Холоуей, изглеждало явно, че ще бъде наказана за ликвидиране и обесена. Но е необикновено, че макар ужасяващите условия, тя е оправдана.

Защо? Изглежда, че Маргарита е дължала живота и свободата си на намесата на кралското семейство, с цел да отбрани репутацията на някогашния си ухажор, бъдещия Едуард VIII.
.
Докато Бъкингамският замък се приготвя за последната преживелица около един актуален проблематичен принц - записките на принц Хари ще излязат на книжния пазар на 10 януари - преди век кралските особи е трябвало да се оправят с следствията от дейностите на различен малко експлозивен млад принц, чийто любовен живот заплашва да потопи кралското семейство в скандал.

В книгата си за случая, озаглавена " Принцът, принцесата и съвършеното ликвидиране ", някогашният юрист Андрю Роуз безапелационно потвърждава, че придворните са заговорничили със правосъдната власт, с цел да обезпечат правосъдна неточност и да защитят принц Едуард.

Тази невероятна интервенция се корени в Първата международна война, когато Едуард - прочут на приятелите и фамилията си като Дейвид - е щабен офицер във Франция.

Неговите сътрудници офицери са твърдо решени принцът, който тогава е на 20 години, да се възползва от опцията да бъде във Франция, с цел да реализира първия си полов контакт. Те го водят в обществен дом, където продажница на име Полет го лишава от девствеността му.

От този миг нататък Едуард е захласнат от секса. Няколко месеца по-късно, по време на отпуск в Париж, той се среща с 24-годишната Маргарита и е запленен.

Дъщеря на таксиметров водач и чистачка, тя забременява още като тийнейджърка, до момента в който работи като домашна прислужница. Бебето ѝ е отгледано на друго място и Маргарита се обръща към проституцията, с цел да оцелее в Париж. Привлекателна хубавица със съблазнителни обноски, тя скоро излиза от публичния дом от висока класа и към този момент притежава подготвката да стане сполучлива куртизанка, добре подготвена в изкуството на спалнята.

Снимана е с конски бич и скоро се прочува като доминатриса. Богати любовници я обсипват с бижута и пари, а триумфът ѝ разрешава да живее в огромен апартамент с прислуга.

С експлоадирането на войната, Париж се трансформира в притегателно място за англичаните от висшата класа, които са в отпуск от фронта, измежду които са богатият херцог на Уестминстър и неговият адютант Ърнест Болд. Маргарита, която към този момент се назовава Маги, забавлява и двамата господа и точно херцогът я среща с принц Едуард, когато той идва в Париж в отпуск през април 1917 година

Thought Harry was making waves? How troublesome Prince Edward VIII fell for a murdering courtesan and left the royal family rocked by scandal
via
— Antoinette (@Antoine34607679)
През идващите 18 месеца Едуард и Маргарита са любовници, като се срещат постоянно, когато той може да избяга в Париж, където пият шампанско и той я вози в своя Rolls-Royce.

По време на аферата им той написа 20 извънредно недискретни писма до Маргарита - " Mon Bébé " - в които подлага на критика татко си Джордж V. Тя му изпраща освен писма, само че и еротична литература.

Когато Едуард прекъсва връзката, с цел да се концентрира върху новата си британска държанка, омъжената Фреда Дъдли Уорд, той я моли да унищожи писмата му, само че тя не го прави. Вместо това Маргарита почнала да го изнудва.

Огорчен, Едуард споделя на своя коняр Джоуи Лег: " Страхувам се, че тя е от вида " 100 000 паунда или нищо ". Това била голяма сума, равняваща се на повече от 9 милиона паунда през днешния ден.

Но внезапно заканите за изнудване стопират: Маргарита се омъжва за богат мъж. Въпреки това тя е задоволително хитра, с цел да резервира писмата на принца.

Скоро Маргарита открива, че брачният живот не ѝ подхожда. Двамата се развеждат и тя се връща към живота си на куртизанка.

През 1922 година тя се среща с младия египетски плейбой принц Али Фахми, мултимилионер. Въпреки че официално не е принц, той е приказно богат и, захласнат от нея, я обсипва с диаманти. Двамата се женят в Кайро при започване на 1923 година, откакто Маргарита приема исляма.

Но бракът бързо се утежнява и когато идват в Лондон през юли за летния сезон, Маргарита постоянно е виждана със синини, а Али - с одраскано лице.

В хотел " Савой " тя извиква доктор, който ѝ слага диагноза хемороиди - положение, провокирано, съгласно нея, от настояването на брачна половинка ѝ за " изкуствен сексуален акт ". Операцията за отстраняването им била планувана за 11 юли, само че в ранните часове на този ден се стигнало до стрелбата.

Маргарита е задържана, само че не и преди да се преоблече от окървавената си рокля Chanel. Али е откаран в болница, само че часове по-късно умира.

Когато новината за ареста на Маргарита става обществено притежание, кралското семейство изпада в суматоха. Ако обвиняването използваше мръсното ѝ минало, с цел да я показа като интригантка, способна на ликвидиране, репутацията на принца на Уелс щеше да бъде повлечена в калта.

Разкритията, че е пил шампанско с парижка продажница, до момента в който бойците са страдали в окопите, щяха да бъдат извънредно нездравословни. Ърнест Болд, някогашният ѝ ухажор, е изпратен в пандиза Холоуей, където се допуска, че е сключил договорка с нея.

Авторът Андрю Роуз счита, че Маргарита се е съгласила да съобщи писмата на принца в подмяна на гаранция, че няма да се загатва за това разгулно минало.

Маргарита съответно урежда изпращането на компрометиращите писма в Лондон, където самият Едуард подсигурява за тяхната достоверност. След това той е изпратен на посещаване в Канада за времето на правосъдния развой.

Въпреки че няма публични документи, които да удостоверяват тази доктрина - неуместните кралски секрети постоянно се изнасят от архивите - има едно разкриващо писмо от лорд Кързън, министър на външните работи.

На 9 септември, в навечерието на правосъдния развой против Маргарита в Олд Бейли, той написа на брачната половинка си Грейс: " Скъпо мое момиче, Онзи ден в Лондон чух една вест, която може да те развесели. Френското момиче, което простреля своя по този начин наименуван египетски принц и ще бъде съдено за ликвидиране, е фантазьорката, която е била " храненица " на принца в Париж по време на войната... и те извънредно се страхували, че може да го завлекат.

Късмет е, че той отпътува за Канада и името му било скрито.

Съдебният развой бил сензация. Плачейки престорено, Маргарита твърдяла, че е спала със зареден револвер " Браунинг " под възглавницата си при положение на крадци на бижута и че е застреляла Али от боязън за живота си, когато той се е обърнал против нея, откакто е поискала бракоразвод.

В реалност обаче тя го е простреляла три пъти в гърба, до момента в който си е играл с кучето им.

Адвокатът на Маргарита я разказва като " бедна, нещастна жена ", жертва на принудителен " ориенталски " брачен партньор, който освен е бисексуален (адвокатът й лукаво загатва за полова връзка сред Али и неговия секретар), само че и я принуждава към неестествени полови практики.

Не се загатва нищо за изменчивото държание на самата Маргарита, като се изключи че се признава, че тя " не е имала непоколебим морал ".

Заигравайки се с расовите предубеждения на правосъдните заседатели, той ги прикани да " отворят портата и да пуснат тази западна жена да се върне назад в светлината на огромното западно слънце на Бога ".

Междувременно съдията очевидно е повлиял на правосъдните заседатели, като нарича сексуалното държание на Али " шокиращо, непоносимо и гадно... грубо и непоносимо действие ".

Съдебните заседатели оправдават Маргарита и тя се връща в Париж, където се пробва да предяви искания към положението на Али. Семейството му, смутено от насилствената гибел на Али, съумява да предотврати това, тъй че Маргарита просто продължава живота си на куртизанка.

Що се отнася до Едуард, той продължил да преследва несъответствуващи дами. В последна сметка прикриването на репутацията му се оказва безуспешно, защото 13 години по-късно той се отхвърля от короната си в името на друга манипулативна и преобладаваща жена: Уолис Симпсън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР