Персоналът на България в мисиите в Русия е много по-малък

...
Персоналът на България в мисиите в Русия е много по-малък
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ако Москва изгони нашите дипломати, затварят всички наши мисии в Русия

Персоналът на България в задачите в Русия е доста по-малък на брой от 70 индивида, и в случай че Москва реши да изгони нашите дипломати реципрочно, България би трябвало да затвори безусловно всички задачи в Русия.

ГЕРБ научи за изгонването на съветските дипломати от медиите. Има разминаване в информацията, оповестена през вчерашния ден, и от формалното известие на Министерство на външните работи. „ Първо, не всички са дипломати, 43-ма са дипломатите. И би трябвало да се посочи всички ли те в действителност са правили шпионска активност. На тези въпроси нямаме отговор “, съобщи някогашният външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Надявам се това да не е вследствие на под паника дейности поради вътрешнополитическата обстановка, разяснява Захариева.

„ Можеш да отзовеш твой посланик, някой, който ти си пратил, само че в тази ситуация става въпрос за изпъждане на дипломати – под каква форма би трябвало да кажат институциите. И второ, в случай че това, което министър председателят Кирил Петков споделя, че въз основата на оперативна информация е открито, че изгонените хора са правили действия, несъвместими със декларираните от тях, би трябвало да поздравим българските служби за добре свършената работа “, добави Даниел Митов от ГЕРБ. Ако е по този начин, то службите да продължат активността си, тъй като „ има хора на длъжности в кабинета в оставка, които не престават да обслужват съветски стопански ползи, по-специално да пазят ползите на Лукойл. Днес дизела по бензиностанциите към този момент е 4 лева, безусловно неоснователно, без да е обвързвано с каквито и да било пазарни механизми. Очевидно кабинетът пази ползите на Лукойл “, добави Митов./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР