Пернишкият язовир "Студена" вече е пълен наполовина. Във водоема има

...
Пернишкият язовир "Студена" вече е пълен наполовина. Във водоема има
Коментари Харесай

Страхотна новина от Перник насред пандемията

Пернишкият язовир "Студена " към този момент е цялостен на половина. Във водоема има близо 13.2 милиона кубически метра вода при оптимален размер от 25.5 милиона кубически метра.

Ако темповете, с които се цялостни язовирът продължат, упованията са в края на май размерът му да доближи 17-18 милиона кубически метра и през лятото въведеният през ноември режим да отпадне.

Благодарение на меката зима от февруари, когато съвсем бе доближат санитарният най-малко, до момента размерът на язовир "Студена " се е нараснал с над 10 милиона кубически метра.

През втората половина на март режимът в Перник бе омекотен, като водата се стопира единствено нощем. Сега, вода се подава и от язовир "Студена ", и от "Бели Искър ". През вчерашния ден в язовир "Студена " е регистриран приток от 2551 литра в секунда при разход 302 литра за секунда, съобщи шефът на ВиК-Перник Борислав Иванов.

"Темповете, с които се цялостни, в случай че продължат и през май, ще имаме един съвсем цялостен язовир в края на месеца, което е сносно. Миналата година на днешната дата размерът е бил 11.6 милиона кубически метра, в този момент е 13.2 милиона. Така че сме по-добре от предходната година и се надявам тази наклонност да продължи до края на май, с цел да сме спокойни за лятото и несъмнено за цялата година. " - разяснява Иванов.

Със почналата замяна на най- компрометираната част от вътрешната водопроводна мрежа ще намалеят повредите и загубите на вода.

В момента се отстраняват четири повреди в квартал "Църква ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР