Перник. Спомени за Охрид“ – така е озаглавил своята изложба

...
Перник. Спомени за Охрид“ – така е озаглавил своята изложба
Коментари Харесай

Перник: Изложба „Спомени за Охрид“ е подредена в галерия „Кракра“

Перник. „ Спомени за Охрид “ – по този начин е озаглавил своята галерия живописецът Валентин Топалов, която отвори порти през днешния ден в изложба „ Кракра “. На откриването на експозицията участва кметът Вяра Церовска и нейният заместител по просвета и обучение Севделина Ковачева. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
" За мен е чест да открия тази неповторима експозиция с творбите на Валентин Топалов. Няма по какъв начин прелестната конюнктура да не повлияе на създателя. Виждам какъв брой красиво и друго е претворен Охрид ", показа кметът Вяра Церовска, която не скри, че картините излъчват изключително въодушевление. Тя поздрави Валентин Топалов и за работата му с децата, за поддръжката му и напъните, които поставя при създаване им като бъдещи създатели.
Валентин Топалов осъществя живописните си планове в произведения с акрил с преобладаваща нереална пластическа конструкция. С някои незначителни изключения („ Пейзаж с църква “), където предметно-фигуративният принцип е зависещ на геометризацията и на обобщението. Той показва картини, в които тематиката е изведена до степен на неизобразителен знак или знак. По-лиричните картини, построени посредством фини степенувания и дифузни, преливащи едни в други мазки („ Вечер “, „ Малък свят “), се редуват с по-експресивни и по-контрастни решения (цикъл „ Спомени за Охрид “). Разнообразно композираната аранжировка на експозицията обезпечава търсената ритмика на усещането на платната, при което действителността и това, което носи паметта, линията и петното, полихромното и монохромното начало в построяването на живописната тъкан, като че ли непрекъснато сменят своите места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР