Перник ще има нов областен управител. След водната криза в

...
Перник ще има нов областен управител. След водната криза в
Коментари Харесай

След водната криза: Перник ще има нов областен управител

Перник ще има нов регионален шеф. След водната рецесия в региона, министър председателят разгласи за рокадата.
Досегашният регионален шеф Ирена Соколова е предизвестена, че ще бъде заменена. Това ще стане на постоянното съвещание на Министерския съвет през днешния ден. А до промяната се стигна откакто беше открито, че има нерегламентирано източване на вода от язовир Студена и градът влезе във воден режим.
Припомняме, че клюки за възможното премахване на Соколова има от дни. Според динамична сателитна визуализация, направена от носителя на стипендията " За дамите в науката 2019 " доктор Евгения Сарафова, огромната липса на вода от " Студена " почва да става факт от края на юли тази година. В края на предходната седмица, при втория огромен митинг в Перник поради водния режим, Соколова сподели, че ще сезира прокуратурата тъкмо поради нарастване на дебита от язовира – от " един от главните водоизточници при маловодие с тръба, отвеждаща към помпена станция ".
Междувременно „ Водата в язовир „ Студена “ се е повишила за последните три денонощия с към 100 хиляди кубика “, съобщи пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров. Той уточни, че проблемите с ВиК сдружението обаче остават – няма организация във връзка с водоснабдяването на кварталите, които се намират в по-високата част на града и няма организация за отстраняването на многочислените повреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР