Перник. Природозащитната организация WWF организира в Перник среща с представители

...
Перник. Природозащитната организация WWF организира в Перник среща с представители
Коментари Харесай

Перник: В града се проведе среща с представители от Германия, Полша и Гърция за алтернативи за въгледобивните райони в Югозападна България

Перник. Природозащитната организация WWF провежда в Перник среща с представители от Германия, Полша и Гърция за други възможности за въгледобивните региони в Югозападна България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Визитата беше част от поредицата пътувания за обмяна на опит и шерване на положителни практики на организацията. Във форума взе присъединяване и кметът на Община Перник Вяра Церовска, която показа икономическите, демографските и енергийните провокациите в Перник. Та срещна участниците с разположението на града и неговата история.
„ Перник е град, който напълно промени своята стопанска система. Преди години 15 хиляди перничани бяха ангажирани в миннодобивната индустрия, както и в металургията, в този момент обаче са 1500 индивида, които са свързани с тази промишленост “, разяснява Церовска и показа за отоплението на „ Топлофикация Перник ", което касае перничани, защото огромна част от популацията, институциите, учебни заведения и детски градини са на централно отопление.
Тя уточни, че в града работят гръцки и шведски предприятия, които са модерни и съвременни, отговарящи на всички европейски условия и уголемяват своята активност.
„ Предстои да бъде развита Индустриалната зона в града. Общината е едно извънредно комфортно и отзивчиво място, а автомагистрала „ Люлин “ ни дава спомагателна опция. Инфраструктурата дава причина за бърз превоз до София, до южната ни граница, Македония и Сърбия. Ние се намираме на неповторимо място и опциите би трябвало да бъдат употребявани оптимално. Ще бъде завършена и реконструкцията на жп линията София- Перник -Радомир, която ще бъде двойна “, уточни още Церовска.
Тя изясни, че е значимо да се облечи пътуването и сподели, че има заложено построяването на две кръгови кръстовища, които са финализирани като планове.
„ Едното е при започване на кв. „ Изток ”, другото кръстовище е в самото начало на Перник – в региона на кв. „ Иван Пашов ”.
„ Там вечер се образуват километрични опашки, както и в центъра на града. Подготвили сме план за отбивка и от скоростната автомагистрала, с цел да може да се влиза непосредствено в другия завършек на Перник, с което ще облекчим придвижването през центъра “, добави кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР