Перник. На 296 лица в неравностойно положение са предоставени услуги

...
Перник. На 296 лица в неравностойно положение са предоставени услуги
Коментари Харесай

Перник: На 296 лица в неравностойно положение са предоставени услуги по проекта за социално включване в общността или в домашна среда

Перник. На 296 лица в неравностойно състояние са предоставени услуги по план „ Създаване на нов Център за даване на услуги за обществено включване в общността или в домашна среда в Община Перник “. Това разгласи на заключителна конференция основният специалист по обществени действия към Общината Анита Сарафска, оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020г. ”, съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейския съюз.
В осъществяване на дейностите му е основан нов Център за почасово даване на услуги за обществено включване в общността или в домашна среда. Потребителите на услугите са хора с увреждания и хора над 65 години в неспособност за самообслужване. Услугите са сложни и новаторски по своя темперамент. Центърът развива активност в постройка частна общинска благосъстоятелност, ремонтирана, обзаведена и оборудвана за потребностите.
В рамките на плана са подписани трудови контракти с асистенти за хора в неравностойно състояние със 176 лица, а 1070 броя са направените самостоятелни проекти за грижа.
Проектът е на стойност 874 963,84 лева и е с дълготрайност 25 месеца.
В конференцията взе участие зам.-кметът Йордан Павлов, представители на общинската администрация, Дирекция „ Бюро по труда “, Регионална и общинска дирекция „ Социално подкрепяне “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР