Перник краде колите на София. В момента най-активни са три

...
Перник краде колите на София. В момента най-активни са три
Коментари Харесай

Пернишки крадци задигат колите на софиянци



Перник краде колите на София. В момента най-активни са три групи, които влизат по няколко пъти на седмица в столицата и си потеглят отмъкнали коли.

"Нашите данни демонстрират, че на денонощие се краде приблизително по 1 автомобил, на процедура от тези 7 на седмица, най-малко 4-5 отиват към Перник ", съобщи пред "Телеграф " шефът на бранш "Автокражби " в Столична дирекция на вътрешните работи Пламен Максимов.

Въпросните три банди са снабдени с най-модерните машинки, с които се отключват колите през 2018-2019 година и се палят моторите.

По оперативни данни на Министерство на вътрешните работи под земята необут от пернишкия ъндърграунд с пуешки прякор ги финансира и оборудва с техника по финален вик на модата.

Той има спогодба да изкупува крадените возила. Плащал по 2-3 бона на парче, по-късно те били разпращани в разнообразни дворове, хранилища, халета и работилници по пернишките села, където ги разглобявали.

Авточастите пък били изкупувани от морги и продавани главно по интернет, с цел да бъдат непроследяеми.

"В момента има голям спад на кражбите на коли. Както ви споделих, по една на денонощие. а София е близо двумилионен град. Стремим се да понижим още броя, само че и автокрадците не са вчерашни ", разяснява още Пламен Максимов.

По думите му майсторите, които разглобяват крадените коли взимали по 500 лв. на численост. Те не се интересували нито кой докарва "стоката ", нито къде отиват частите. За това и сходни хора, участващи в периферията на автобандите, били съвсем неуловими и не давали показания пред съда за незаконната скица.

Най-крадените коли по данни на Министерство на вътрешните работи сега са новите "Рено " и "Порше ", създадени в края на предходната година. Позиция обаче държат и возилата междинен клас, които отиват за елементи в моргите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР