Перник. Иска ми се повече блокове да имат нормален облик,

...
Перник. Иска ми се повече блокове да имат нормален облик,
Коментари Харесай

Перник: Откриха 15-етажен блок, реновиран със средства от Националната програма за енергийна ефективност

Перник. Иска ми се повече блокове да имат естествен образ, тъй че, когато излизаме на открито, също да се усещаме прелестно, както се усещаме и в обновената среда вътре в тях. Това означи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова при откриването на актуализирания блок 58 в ж.к. „ Изгрев “ в Перник през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Тя подсети притежателите да вземат участие в състезанието за най-добре саниран блок по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.
Заместник-министър Крумова пожела на съдружие „ Ладовица-58 “ да пази това, което е направено с общите старания на притежателите, Общината, изпълнителя и специалистите от Министерство на регионалното развитие и добави, че грижата за възстановяване на образа в квартала посредством възобновяване и на другите утвърдени за присъединяване в програмата здания ще бъде на министерството.
Реновираният 15-етажен блок 58 е финансиран с 1 211 301,52 лева от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Чрез тези средства топлинно са изолирани външните стени и надземната част на стените на сутерена. Монтирани са топлинна изолираност и хидроизолация на покрива. Подменена е съществуващата дограма. Ремонтирана е осветителната апаратура в общите елементи е и изпълнена нова система за мълниезащита. Конструктивно са укрепени проблематични тераси на таванския етаж. В резултат постройката към този момент е с клас на енергопотребление „ В “ и се чака потребяваната сила в усъвършенстваните над 7700 кв. м жилищна инфраструктура да намалее с близо 745 хиляди kWh/годишно, а въздухът в града да бъде по-чист поради прогнозното икономисване на 233 тона СО2 годишно. От към този момент усъвършенстваните енергийни характерности ще се възползват 150 души, живеещи в 70 жилището.
Сградата е първата, в която е осъществена реорганизация на остарялата отвесна отоплителна апаратура. Изградена е нова хоризонтална отоплителна система, автоматизирано уравновесена и енергийно усъвършенствана с самостоятелно премерване на месечния разход на топлота за всеки апартамент. С финансиране от програмата е сменена инсталацията в общите елементи на постройката, а ремонтът в обособените жилища е за сметка на притежателите, чието самоучастие възлиза на почти 45 хиляди лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР