Перник. Факелът на Световния пробег на мира премина през Перник.

...
Перник. Факелът на Световния пробег на мира премина през Перник.
Коментари Харесай

Перник: Факелът на Световния пробег на мира премина през града

Перник. Факелът на Световния пробег на мира мина през Перник. Той беше посрещнат от кмета на града Вяра Церовска на мартенското празненство в Общинския юношески дом. Лекоатлетическата щафета започва на 27 февруари от столицата и ще финишира на 8 октомври в Лисабон. Това оповестиха от Община Перник . Щафетата с пламнал факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава опция на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят.
„ За мен е изключителна чест да посрещна факела на Световния пробег на мира в Перник! “, с тези думи се обърна към лекоатлетите кметът.
„ Много съм щастлива, че сме тук и сме дружно, през спорта да пожелаем на всички мир и повече естетика. Подкрепям сходни начинания, тъй като общината прави всичко допустимо за развиването и популяризирането на спорта в града. Изградени са доста площадки за всички възрасти и несъмнено, че се гордеем с нашите спортисти, които популяризират Перник на международно равнище. Благодарим ви, че преминахте през нашия град и сполучлив маратон през Радомир и Кюстендил, както и от сърце ви искам сполучливо финиширане на 8-ми октомври в Лисабон “, показа още Вяра Церовска, която беше съпроводена от зам.-кмета Севделина Ковачева.
Маратонците в нашия град бяха посрещнати от възпитаници от гимназията с преподаване на непознати езици „ Симеон Радев “, дружно с бегача – деец Боян Лефтеров.
С всяка стъпка Пробегът построява мостове сред хора от разнообразни култури, религии и народи и ускорява тяхното единение. В продължение на три десетилетия запалените факли се носят от бегачите по целия свят, свързвайки и вдъхновявайки обособени хора, общности и страни. С тази интернационална щафета са изминати близо 635 000 км., минала е през над 150 страни и е докоснала живота на милиони хора. Освен Дейвидсън Хепбърн, част от известните факлоносци са Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, спортните митове Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и доста други звезди, радетели на мира.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР