Перник чества Ден на града. Празникът ще започне в 9.00

...
Перник чества Ден на града. Празникът ще започне в 9.00
Коментари Харесай

Перник чества Ден на града

Перник празнува Ден на града. Празникът ще стартира в 9.00 ч. с литургия в храма "Св. Иван Рилски ". В 10.00 ч. ще бъде открита тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде разгласен почетният жител на Перник за 2020 година

Официалното начало на празника ще бъде в 11.00 ч. с обред за издигане на националния байрак, празнично слово на кмета на общината Станислав Владимиров, връчване на годишните награди "За принос " и фолклорен концерт.

От 11.30 ч. най-малките перничани могат да се забавляват на детския есенен панаир, проведен от Регионалния исторически музей. В 16.00 ч. в музея ще бъде открита изложбата "Будители от Пернишко ".

От 12.30 ч. феновете на изкуството ще могат да прегледат изложбата "Живопис и графика на Иван Стратиев " в галерията "Любен Гайдаров ". В 15.00 ч. ще стартира младежката стратегия пред Общинския юношески дом.
Следобед са планувани и други прояви за деца и възрастни.

Празничният концерт във връзка на Деня на Перник ще стартира в 18.00 ч. пред Двореца на културата.

Перник празнува своя празник в деня на Св. Иван Рилски, тъй като светецът се счита за настойник на миньорите, а историята на града е тясно обвързвана с развиването на въгледобива и мината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР