Перничани в Чикаго са събрали 4000 долара в помощ на

...
Перничани в Чикаго са събрали 4000 долара в помощ на
Коментари Харесай

Перничани в Чикаго събраха $4000 за ОУ Кракра Пернишки

Перничани в Чикаго са събрали 4000 $ в помощ на VIII главно учебно заведение “Кракра Пернишки ” в Перник, оповестява chicago.bg. Учебното заведение незабавно се нуждае от физкултурен салон, с цел да имат учениците условия за спортуване и през зимата.

Училището разполага с един от най-големите физкултурни салони, който обаче не е ремонтиран. За реновирането му са нужни доста средства и процедурата по оповестяване на социална поръчка също е мудна, заради което няма да е допустимо тази зима салонът да отвори порти.

Затова учителят по физическо образование Анелия Петрова пое самодейност неизползваната остаряла трапезария да бъде превърната във физкултурен салон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преподавателите в образователното заведение почистиха остарялата трапезария и към този момент в помещението работят строители.

Разбрали за начинанието от фейсбук и медиите, перничанките Диана Миланова и Ася Бошнакова решили да оказват помощ. На веселба в залата към Православната черква “Света София ” на търг били разиграни  продукти, свързани с футболен клуб “Миньор ” Чикаго, таекуондо клуб “Спартак ”, кукерски сувенири, два тома книги за войводата Кракра и боксови ръкавици на братя Пулеви. Средства са дали и българи, неучаствали в разпродажбата.

Събраните пари са преведени в банковата сметка на учебното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР