Перленият прах е направен от стрити сладководни или соленоводни перли.

...
Перленият прах е направен от стрити сладководни или соленоводни перли.
Коментари Харесай

Перлен прах – силата на перлите в медицината

Перленият прахуляк е изработен от стрити сладководни или соленоводни перли. Използва се в обичайна китайска медицина като грижа за кожата, прочиства тялото от отрови и има противовъзпалително деяние.

Перленият прахуляк оказва помощ за възстановяване на външния тип на кожата и се употребява в козметиката от кралските фамилии в Азия. Според изследвания той може да подкрепи регенерирането на колаген и да форсира заздравяването на избрани кожни положения, рани и изгаряния. Може да се употребява и при лекуване на акне. Заздравява кожата, придава ѝ искра и я защищава от слънчевите лъчи и бръчките.
 Баба знае: ето кои са най-хубавите летни билки  Баба знае: ето кои са най-хубавите летни билки  Баба знае: ето кои са най-хубавите летни билки  Баба знае: ето кои са най-хубавите летни билки
Перленият прахуляк съдържа редица аминокиселини, над 30 микроелемента и висока централизация на калций, който е подобаващ за банкет от хора с недостиг на калций и проблеми като остеопороза. Използва се и при лекуване на стомашни и чревни болести. Перленият прахуляк е положително кръвоспиращо средство и по тази причина се ползва при кървене на венците, повръщане на кръв и хемороиди.

Част е от китайската медицина още от 320 година сл. Хр. и се употребява при лекуване на очни болести, туберкулоза и за попречване на инфаркти. Може да помогне за заздравяването на кожата, да подтиква освобождението на отрови от тялото и да отстрани увреждания от слънцето и възрастовите петна.

Освен перления прахуляк, за лековита се счита и перлената вода, която съставлява вода, в която през нощта са престояли няколко перли. Тя има кръвоспиращи свойства и се употребява се при конюнктивит и други очни болести.
 Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР