Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване

...
Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще продължа периодично да изисквам информация от НСО за охраната на Доган

Периодично ще изисквам информация от НСО за съображение за продължение на защитата на Ахмед Доган и нейното преустановяване при отпадането на застрашеността.

Това декларира вицепремиерът Валери Симеонов в известие до медиите. Симеонов показва, че на поискана от него информация за нуждата от защита от НСО на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган на 2 октомври е получил отговор, в който единствената съответна информация била, че защитата се реализира от 2009 година На наново искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по публичния ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата през днешния ден.

По думите на Симеонов в писмения отговор се показва, че основанието за защита на Ахмед Доган е решение на комисия, състояща се от Началник на НСО, Председател на ДАНС и Главен секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителите на работа Военна информация и на Държавна организация "Разузнаване ". Комисията несъмнено е открила рискови закани, както от територията на България, по този начин и такива, зародили отвън нея. Става въпрос за съществуване на застрашеност от непозната страна. Това е наложило нуждата от денонощна защита на Ахмед Доган до сегашния миг, се споделя в известието на Симеонов.

"Въпреки отхвърли за даване на точна информация за изразходваните суми за защита, в писмото категорично се указва, че те са неведнъж по-малки от сумарните разноски за защита на лицата, които би трябвало да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, ръководител на Народното събрание, вицепрезидент, основен прокурор. Общият размер на месечните разноски за защита /в това число транспорт/ нямат нищо общо с популяризираните от медиите суми и са съизмерими с месечното заплащане на един ефирен водещ от утринен блок или на шеф отдел в държавно комерсиално сдружение. По този ред са били охранявани в избрани интервали от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и други ", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически аргументи изгубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български жители, оповестени за "врагове на народа ", за благополучие през новата история на България след 1989 година не е позволен случай на политическо ликвидиране като се изключи убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или стопански аргументи. Подобен случай не трябва да се позволява през днешния ден, когато България към този момент е член на Европейския съюз, а не на Варшавския контракт. Периодично ще изисквам информация от НСО за съществуването на съображение за продължение на защитата на Ахмед Доган от НСО и нейното преустановяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност ", показва още Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР