Периодът за продажба на един имот се увеличава. Хората обмислят

...
Периодът за продажба на един имот се увеличава. Хората обмислят
Коментари Харесай

Лудата надпревара за покупка на имот в България приключи. Най-бедното население се оттегля от пазара

Периодът за продажба на един парцел се усилва. Хората обмислят по-внимателно покупките си, а продавачите са склонни на повече отстъпки. Въпреки това към момента има време, до момента в който продавачите изцяло осъзнаят, че лудата конкуренция за покупка на парцел в България завърши.

Това мнение изрази брокерът и притежател на организация за недвижими парцели Димитър Калайджиев, който е посетител в третия епизод на подкаста на Economic.bg – " Едно мислено “.

Ние сме в възходящ пазар от 2013 година И през 2018 година хората смятаха, че има заможен балони и той ще се спука, само че това не беше по този начин. Тогава обстановката беше доста спокойна. Сега отново с приказва, че цените фрапантно ще паднат – от порядъка на 40%. Това няма по какъв начин да се случи поради доста фактори – труд, материали “, споделя Калайджиев.

Дългосрочни прогнози накъде ще поеме пазарът не се наема да прави, само че в едно е сигурен: " в случай че цените в този момент наподобяват високи, те в дълготраен проект ще продължат да стават все по-високи “.

Наблюденията на Калайджиев са, че сега на пазара са хората, които са финансово постоянни и купуват за лични потребности.

Най-бедното население се отдръпна от пазара, което е доста хубаво, тъй като пазарът няма да се наводни с неприятни заеми. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР