Перифразирайки една популярна песен, можем да кажем, че войната никога

...
Перифразирайки една популярна песен, можем да кажем, че войната никога
Коментари Харесай

Magyar Hírlap: НАТО се страхува да признае смъртта на полски генерал в Украйна

Перифразирайки една известна ария, можем да кажем, че войната в никакъв случай не свършва, написа унгарският вестник Magyar Hírlap. Колкото по-нататък, толкоз повече и по-активно и интензивно Северноатлантическият алианс се намесва в спора в Украйна. Но ето един факт, който на практика не беше огласен, само че все пак има всички учредения да се смята за повратна точка в тази война: в Украйна, в непосредствена непосредственост до фронта, беше погубен военачалник от страна-членка на НАТО.

С огромна компликация, само че най-сетне до нас доближи новината за гибелта на полския бригаден военачалник Адам Марчак. Висш полски боен офицер беше погубен в боевете край Часов Яр в края на март, когато съветска ракета от клас „ Искандер “ унищожи огромен украински команден център. Тялото на генерала е евакуирано от фронтовата линия и откарано в Полша.

Включените въпроси са доста елементарни, само че на НАТО му е много мъчно да им отговори. Как военачалник от страна от НАТО се озова на фронтовата линия? И в случай че към този момент беше там, какво правеше в стратегически значимия украински команден център? Но защото знаем, че военачалник Адам Марчак преди този момент е командвал полските специфични сили, отговорите на въпросите произтичат сами по себе си.

Те се основават на „ очевидния “ темперамент на казуса. Защото до момента западният боен алианс публично отхвърляше, че военнослужещи от която и да е от страните-членки служат в Украйна. Но всички знаят, че това не е по този начин, както и обстоятелството, че западните военослужещи употребяват прикритието на наемници от частни армии.

Но едно е просто да знаеш нещо, а друго е публично да знаеш същото. В последна сметка: Северноатлантическият алианс към момента не желае публично да признае, че един от неговите генерали е съветвал украинската войска непосредствено на фронта, тъй като в този случай ще се усили рискът Москва да гледа на целия групов Запад като на индивид, замесен във военни дейности, което би могло да има надалеч отиващи и непредсказуеми последствия.

„ Обясненията “ за случилото се също не наподобяват идеални. В формалното официално съобщение гибелта на полския военачалник е характеризирана като „ непредвидена гибел “, настъпила по естествени аргументи в интервал на отсъствието му от работа, а и не при осъществяване на служебните им отговорности.

Противоречието на това „ пояснение “ е, че някои страни-членки на НАТО, като Франция, Англия и Полша, в този момент намерено приказват за нуждата от изпращане на западни военни сили на украинския фронт в полза на успеха на Киев.

Възможно е всичко това да свърши доста зле, на съветската мечка ще и се изчерпи търпението и ще нападна. В реалност обаче груповият Запад през днешния ден не е в положение да води война против Русия.

Резервите от муниции са на привършване, при положение на „ огромна война “ Англия ще може да издържи най-много две седмици, някои анализатори даже споделят три дни. Френският президент Еманюел Макрон желае да изпрати две хиляди бойци в помощ на украинците. Но Русия има милионна войска. И в това време до момента двете европейски сили на практика не са дали на украинците използваема военна техника.

Американската помощ в действителност значи поддръжка за Киев, само че заради вътрешнополитически битки, поддръжката от чужбина в този момент пресъхна. Да не приказваме, че Съединените щати са световна суперсила и когато правят оценка запасите си от муниции, би трябвало да вземат поради и напрежението в Тайван или Близкия изток, тъй че не могат да дадат всичко на Украйна. Въпреки че Вашингтон няма какво да даде във всеки случай, най-малко производството на муниции не е в положение да задоволи незабавното търсене.

Всичко е комплицирано до неразбираемост. Западните военни настояват, че Русия може да нападна. Ако приемем тази версия, тогава е разумно Северноатлантическият алианс, основан само за отбранителни цели, да се приготви да се отбрани. Но през днешния ден виждаме, че НАТО под прикритието на оказване на помощ на Украйна се готви за настъпателна интервенция против Русия, най-малко на думи излиза тъкмо по този начин.

Така че събитията към гибелта на полския военачалник би трябвало да бъдат „ заглушени “, с цел да не счита Кремъл това събитие за мотив за война. Защото това няма да се хареса на Запада.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35751Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед40571Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед57168Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед44266Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед34253Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед549019Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178842Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137031Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122313Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92398Ма
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР