Перидично косата и скалпът ви се нуждаят от специално пречистване.

...
Перидично косата и скалпът ви се нуждаят от специално пречистване.
Коментари Харесай

Пречистващ шампоан със сода и вода - кога и как да го използвате?

Перидично косата и скалпът ви се нуждаят от особено филтриране. Вместо да инвестирате в скъпа козметика, просто си пригответе домакински шампоан със сода бикарбонат и вода. Вижте какво би трябвало да знаете за приготвянето и най-много за потреблението му.
Първо и най-важно! За какво би трябвало да внимавате?
Както всички домашни средства, шампоанът със сода бикарбонат би трябвало да се употребява деликатно. Содата има доста високо pH - сред 8 и 9 - което я прави алкална. Въпреки това, сходно на останалата част от кожата ви, скалпът ви е естествено кисел, с цел да предотврати растежа на бактерии и гъбички. Това значи, че алкалните артикули като содата могат да объркат pH-то на скалпа ви. Може да се повреди кутикулата на косъма, оставяйки косата суха и податлива на раздробяване.

Запомнете : Шампоанът със би трябвало да се употребява единствено когато скалпът се нуждае от надълбоко разчистване. Ако имате доста суха коса, не използвайте този шампоан и заменете с изплакване с ябълков оцет. Но в случай че желаете да го изпробвате, знайте, че не се допуска да се употребява постоянно.

Имайте поради, че някои видове кожа са изключително чувствителни към. Винаги правете тест върху вътрешната страна на ръката си, преди да го нанесете върху скалпа.

 
Рецепта за пречистващ шампоан със сода бикарбонат 1 част сода 3 елементи хладка вода (не топла, нито студена)
 
Пречистващ шампоан със сода бикарбонат - 4 съвета
 
1. Не прекалявайте
Използвайте този шампоан единствено когато усетите, че имате струпване на нечистота върху скалпа. Тя се образува от мъртви кожни кафези, козметика, замърсявания от града, себум. Най-често те предизвикват мънички бели частици, сходни на пърхот.

 
2. Как да го приготвите?
Ще ви трябват 1 част сода и 3 елементи хладка. Ако имате коса с дължина до раменете, използвайте 2 до 3 с. л. сода и 6 до 9 с.л. вода. Смесете съставките в дребна купа, до момента в който образуват гъста паста. Може да добавите няколко капки етерично масло. Изсипете сместа в чиста и празна бутилка от шампоан. Приготвяйте шампоана със сода тъкмо преди приложимост.
Вижте още:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР