"Перфектно осъществен удар снощи. Благодаря на Франция и Великобритания за

...
"Перфектно осъществен удар снощи. Благодаря на Франция и Великобритания за
Коментари Харесай

Тръмп за Сирия: Перфектно осъществен удар

"Перфектно сбъднат удар нощес. Благодаря на Франция и Англия за мъдростта и силата на войските им. Не можеше да се реализира по-добър резултат. Мисията е изпълнена! ", написа Тръмп в туит.

"Много се гордея с великата ни войска, която след милиарди утвърдени изхарчени долари ще стане най-хубавата, която страната ни е има. Нищо и никой няма да се приближи ", написа още Тръмп.

Официалната сирийска осведомителна организация САНА заяви за минимум трима потърпевши цивилни от западните удари , нанесени през миналата нощ по Сирия. Не се прецизира къде.

Военен източник сподели за ДПА, че при ударите в провинция Хомс са ранени шестима бойци. Сирийският бригаден военачалник Али Майхуб, представен от Асошиейтед прес, при един от ударите по военна база в Хомс са ранени трима цивилни, въпреки че офанзивата била несполучлива, тъй като ракетата била "отклонена ". При друго нахлуване с "няколко ракети ", ориентирани против проучвателен център в Барзех край Дамаск, е била разрушена една постройка и са нанесени материални вреди, само че няма човешки жертви. В изумената постройка имало учебен център и лаборатории.

Руското министерство на външните работи съобщи във връзка медийни известия за потърпевши при американските удари, че по данни на съветското посолство в Дамаск няма потърпевшите съветски жители, съобщи ТАСС.

Организацията за възбрана на химическите оръжия съобщи, че задачата й за определяне на обстоятелствата в Сирия ще продължи, даже и след нанесените под егидата на Съединени американски щати въздушни удари, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване ОЗХО уточни, че изпратеният от нея екип от специалисти ще се придържа към проекта си да проверява хипотетичната химическа офанзива от предходната седмица в град Дума.

"Мисията ще продължи активността си в Сирийската арабска република за определяне на обстоятелствата към хипотетичното потребление на химически оръжия в Дума ", съобщи организацията.

ОЗХО акцентира, че "работи в тясно съдействие с Департамента на Организация на обединените нации за сигурност и защита за оценка на обстановката и гарантиране сигурността на групата ". Днес оръжейните инспектори ще опитат да дойдат на мястото на хипотетичната химическа офанзива в Дума, съобщи Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР