Перфектна 10-ка в гимнастиката! Знаете ли какво означава това? Изпълнение

...
Перфектна 10-ка в гимнастиката! Знаете ли какво означава това? Изпълнение
Коментари Харесай

Перфектната гимнастичка, която не иска медали

Перфектна 10-ка в гимнастиката! Знаете ли какво значи това? Изпълнение без нито една неточност! Без спомагателна крачка, без разминаване в ритъма или непотребен жест. А знаете ли какъв брой рядко се случва? Можем да го съпоставим със слънчево затъмнение!

Тези, които са съумели да получат такава оценка, не са доста. А единствено една е тази, която е изигравала комбиниране на земя за съвършен резултат пред повече от 25 милиона фенове.

Кейтлин Охаши показа композиция от детайли, която донесе мечтания резултат, през уикенда по време на колежанско съревнование в Анахайм, Съединени американски щати. Под звуците на музика на Майкъл Джексън и Тина Търнър 21-годишната гимнастичка зашемети феновете с осъществяването си на земя.
След това показване всеки би споделил, че Охаши е бъдещето на американския тим по спортна гимнастика. Но не! Тя е предишното! Кейтлин не се блазни от присъединяване в огромни надпревари с трико, на което има пришито американското знаме. Тя към този момент е носителка на златен орден в многобоя от Световната купа през 2013 година В същата година, когато е единствено на 16, на гърдите е закачен и златният орден от Купата на Америка.

Сещате ли се за Симон Байлс? Американската гимнастичка, която има 4 олимпийски трофеи от Рио де Жанейро? Тя е на второ място в това съревнование!
 И по-късно идват проблемите! Охаши получава жестока травма в гърба - строшаване на гръбнака и изваждане на двете рамена. Това обръща живота на 180 градуса!

След безчет дни и милиони часове в залата по гимнастика, купища медали и оглушителни овации, Кейтлин още веднъж може да бъде нормално дете по време на възобновяване си. Тя може да яде мазна храна, да стои до късно пред тв приемника, да излиза с другари, да не се тормози дали е качила няколко грама...

Такова решение не се взима елементарно. От " олимпийска вяра " Охаши става... никоя. Тя се отхвърля от елитния спорт и взема решение да се състезава на колежанско равнище.
 " Казваха ми, че е срамно, че съм стигнала до такова високо равнище, че съм птица, която няма да може да лети. Чувах всичко това, още когато се състезавах в елита. Беше значимо какво мислят другите за мен. Не можех да приема същинската си същина. Гимнастиката беше всичко за мен. Мразех се поради травмата ", споделя тя.

Кейтлин взема решение да се причисли към тима на Университета на Калифорния. И още веднъж намира усмивката си! Не без помощта на своята треньорка Кондос Фийлд, която тя миличко назовава " Мис Вал ".
 Днес задачата е друга - да се забавлява, да обича спорта и още веднъж да е най-хубавата, само че единствено за себе си.

" Гимнастиката може да е доста жесток спорт, само че те би трябвало да е подобен. В края на всеки ден си споделям, че това е верният път. Не успявах да се усещам по този начин щастлива много време. Намерих какво ми доставя наслаждение - гласът ми, аз самата, любовта ми към спорта. Не са подиумите и медалите, а това да можеш да излезеш от залата с усмивка ", сподели тя.

Че е щастлива е очевидно с просто око! Забавлението и любовта пък са в основата на нейните осъществявания. Като това, съвършеното, което донесе наслаждение на над 25 милиона души в обществените мрежи, които го изгледаха.
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР