Перфектен уикенд записа българският пилот в испанската Формула 4 Никола

...
Перфектен уикенд записа българският пилот в испанската Формула 4 Никола
Коментари Харесай

Никола Цолов приключи сезона с 13 победи

Перфектен уикенд записа българският водач в испанската Формула 4 Никола Цолов в последния кръг на пистата " Каталуня " до Барселона. Осигурилият си предварително купата в Испания българин завоюва и трите старта, като реализира и три най-бързи обиколки в тях.
Българинът приключи сезона с 13 победи, 15 първи места на старта, 17 най-бързи обиколки и 17 победи при новаците от 21 надпревари, както и реализира връх по най-вече извоювани точки в границите на един сезон - 400.
" Нямам думи, с които да опиша това, което постигнахме този сезон, не съм просто благополучен, а даже повече от благополучен ", съобщи след финала Цолов. " Най-после успяхме да запишем съвършен уикенд, което беше значимо, въпреки и в края на сезона. Благодаря на целия отбор, който работи неуморно с мен и постоянно беше до мен, както и на всички, които ни подкрепяха в първия ми сезон след картинга, за мен това е върхът на кариерата ми досега ", приключи щастливият водач.
И в двете надпревари Никола започва първи, само че надпреварите бяха накъсани от кола на сигурността поради няколко случая. При всеки рестарт Цолов успяваше да резервира първото място и още веднъж да натрупа задатък. А по-късно идваше нов случай и надпреварите завършваха зад колата на сигурността.
При рестарта Цолов резервира първото място и още веднъж поведе, като за към една обиколка натрупа задатък от над 0,6 секунди. Зад него за втората позиция оспорвана борба организираха двамата съотборници Тимотеуш Кухарчик и Кирил Смол, като малко преди финала Смол нападна сполучливо на първия завой и излезе втори. В това време Никола към този момент съумя да натрупа задатък от 1,8 секунди и до края на надпреварата управлява темпото, с цел да започва последния уикенд за сезона с победа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР