Pepsi се съгласи да плати 144 долара за акция, което

...
Pepsi се съгласи да плати 144 долара за акция, което
Коментари Харесай

Pepsi купува израелската SodaStream за 3.2 млрд. долара

Pepsi се съгласи да заплати 144 $ за акция, което е с 32% по-високо от междинната цена за последния месец.

© Mike Blake Още по тематиката
Coca-Cola купува дял във компанията за спортни питиета на Коби Брайънт

Сделката за BodyArmour ще ускори конкуренцията с притежаваната от Pepsi компания - Gatorade
15 авг 2018
Мениджърът на Pepsi Индра Нуйи се отдръпва след 12 години ръководство

На поста основен изпълнителен шеф ще я наследи ветеранът Рамон Лагуарта
7 авг 2018
" Кока-Кола ХБК " ще продава в България сръбската изворна вода " Роса "

Тя се бутилира в цех " Власинка ", който е благосъстоятелност на компанията от 2005 година
25 юни 2018 Американската компания Pepsi разгласи в понеделник, че възнамерява да придобие израелската компания за домашно произвеждане на газирани питиета SodaStream за 3.2 милиарда $. По този метод марката се отваря към нови благоприятни условия, като става по-достъпна за клиентите, които през последните години избират да пазарят онлайн, написа CNBS.

Иновацията

Pepsi се съгласи да заплати 144 $ за акция, което е с 32% по-високо от междинната цена за последния месец. SodaStream създава устройства, които вкарват въглероден диоксид във водата, като я газират. Самият артикул включва машина- цилиндър, съдържащ въглероден диоксид, и бутилка за многократна приложимост. По този метод потребителите могат сами да създават газирани питиета в домовете си.

Намерението на компанията идва две седмици, откакто основният изпълнителен шеф Индра Нуий реши да се отдръпна от поста си след 12 години ръководство. Придобиването е едно от най-значимите решения, които тя насочи по време на ръководството си за да ориентира компанията към предлагането на по-здравословни други възможности.

Тя с години се бореше и с натиска от страна на вложителя Нелсън Пелтз, който следи деликатно договорката. Наследникът ѝ - Рамон Лагуарта, съобщи, че " SodaStream идеално добавя бизнеса, като дава опцията за персонализирано предложение на питиета за клиентите по целия свят. Pepsi откри нов метод да доближи до потребителите и то оттатък личната си бутилка. "

Успехът на SodaStream

За SodaStream договорката е от значително значение за задачата ѝ да се разшири на международния пазар. В момента компанията доставя за 80 000 вериги магазини в 45 страни и разчита най-много на развиването си във Франция, Германия, Канада и Съединени американски щати.

Тя промени пазара, като стартира да предлага опцията за произвеждане на газирани питиета, само че в последните години заложи на продажбата на самия пълнител с въглероден диоксид, който основава газирана вода, поради изменящия се потребителски усет. Тези старания спомогнаха за мощното показване на компанията за тримесечието, което надскочи упованията на анализаторите.

Компанията регистрира три пъти по-висока облага за второто тримесечие на годината, а новината подвигна акциите ѝ с повече от 26%. Продажбите ѝ са нарастнали с 22% за тримесечието до 171 млн. $. От началото на годината досега преди оповестяването на договорката, растежът на цената на акциите на SodaStream е бил 85%.

Дългогодишно партньорство

SodaStream поддържа дългогодишна връзка с Pepsi, като през 2015 година е произвеждала капачки за платформата ѝ. Затова и договорката за придобиването не е изненадваща. " Преговаряме с шефа на SodaStream - Даниел Бирнбаум, от няколко години и то освен за придобиването им. Той се убеди, че договорката е подобаваща ", сподели Хю Йохансон, финансовият шеф на Pepsi.
" Тя ще бъде реалност след няколко седмици ", прибавя той, като прецизира, че " Бирнбаум ще остане в компанията ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР