Пепи Еврото продължава да дърпа конците на съдебната система у

...
Пепи Еврото продължава да дърпа конците на съдебната система у
Коментари Харесай

Синът на Станко Тодоров: Пепи Еврото продължава да дърпа конците в българския съд

Пепи Еврото продължава да дърпа конците на правосъдната система у нас. За това това е безапелационен синът на починалия ръководител на Народното събрание по времето на социализма Станко Тодоров - Калин.

Тодоров-младши е написал книга, която изяснява връзките и зависимостите сред по този начин наречените дилъри в правосъдната система и техния генезис.

" Мои някогашни сътрудници от Юридическия факултет на Софийския университет, които като юристи през 90-те желаеха да припечелват повече, основаха първия кръг за ходатайство сред магистрати и мутри ", описа пред " България Днес " Калин Тодоров. Той ги назовава " Киро и Тошо ", само че признава, че това не са същинските им имена. Тодоров назовава техния последователно образувал се кръг " Брокерите на Темида ". Изненадващо, Тодоров афишира още, че доста преди да стане главатар на кръга " Осемте джуджета ", някогашният следовател от Софийска градска прокуратура Петьо Петров-Еврото е бил " царят на " Брокерите на Темида ".

" Моите сътрудници, на които съм сменил имената, бяха основоположници, родоначалници на цялата тази скица. Когато съществува пазарна ниша, тя незабавно се заема от някои. В случая приказваме за това, че българското правораздаване в първите години след 10 ноември и до момента е задоволително тромаво и за жалост огромна част от него са хора, до някаква степен податливи на сходен вид въздействия. Така че за осъществяването на този вид услуги се намират хора. Но това, за което приказваме, беше първоначално, малко по малко тези неща добиха епидемиологичен темперамент. Представете си го по този начин. Това са някакви пулсиращи звена. Там, където страната не може да бъде задоволително ефикасна, постоянно се намират престъпни детайли, които имат за задача да разрешат проблемите си с правораздаването и се намират медиатори. Мартин Нотариуса е почнал като махленски правосъден дилър. Постепенно е почнал да набира скорост, тъй като има задоволително хора и от едната, и от другата страна, които се нуждаели от него. И това, което към този момент става ужасно, е, че в един миг политическата власт си дава сметка, че тези хора могат да ѝ бъдат потребни, основава им политически тил и тогава към този момент можем да приказваме за структури - тъкмо тези пулсиращи звена, за които загатнах. От тях последователно се образува кръг, който получава политическа поддръжка и се образува скица. И тази скица последователно обгръща страната ", разяснява наследникът на видната комунистическа фамилия.

Според него фактът, че " бащите създатели " на посреднически кръг №1 у нас сред правосъдната власт и криминалитета са още живи и здрави, до момента в който Мартин Нотариуса бе разстрелян, което се дължало на това, че " Киро и Тошо преди време не са имали този обсег и мащаб на " услугите на Темида ". " И не могат да се сравнят с публичната заплаха, която в този момент съставлява това събитие ", счита именитият журналист. " Тогава и публичните връзки надалеч не бяха толкоз пропаднали. Тогава нямаше и толкоз податливи магистрати, нито пък престъпният контингент беше толкоз развъртян ", добавя Тодоров.

Авторът на няколко знакови книги за прехода в България споделя, че " следи пътя на Пепи Еврото от доста от дълго време ". Въпреки слуховете, че някогашният прокурор от СРП може и да не е сред живите, той е на мнение, че " е жив и се намира в прилежаща на България страна ". " Един от шефовете на ДАНС или на ГДБОП преди две седмици публично съобщи, че Еврото се намира в Белград. По метода, по който сега се развиват нещата в правосъдната система, ме навежда на мисълта, че Еврото продължава да дърпа конците в тази система зад кулисите ", показва Калин Тодоров.

Синът на Станко Тодоров има и своя версия за убийството на Алексей Петров. По думите му разстрелът на някогашната барета е станал вероятен поради свалената от страна на страната отбрана над него. " Той живееше с възприятието, че ще има някаква държавна защита, и това го накара да се освети, тъй като, общо-взето, Алексей играеше на мрачно. Той позанемари ограниченията за сигурност, стартира да се явява постоянно на обществени места и даже и да е погубен от хора от престъпния контингент, които са му имали зъб, те са разбрали, че Петров не се употребява към този момент с държавна поддръжка, и в този смисъл в него е намесена политиката ", уверен е той.

" Времето е доста динамично, чакат ни радикални промени, по тази причина чакам да има и последващи покушения. Наричам застрашените " 10 дребни негърчета ". Шест от тях към този момент са отстранени, да се готвят идващите четири. В близко време може би ще се стигне до покушения против най-малко две от тях ", предсказва топпублицистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР