Пепел за краставиците е това, от което имате нужда, за

...
Пепел за краставиците е това, от което имате нужда, за
Коментари Харесай

Най-добрият естествен тор за краставици

Пепел за краставиците е това, от което имате потребност, за богата годишна продукция. Това средство ускорява развиването на краставиците 10 пъти.

Така ще получите мощни и здрави растения, които ще ви обезпечат качествена годишна продукция. Освен това ще можете да се насладите на ранна годишна продукция. Следвайте прецизно пропорциите.

Пепел за краставиците

Подхранете в края на юни и през юли един път на 15 дни. През този интервал краставиците стартират да порастват интензивно и се нуждаят от хранителни субстанции. Ако питателните субстанции са незадоволителни, краставиците остават дребни или в най-лошия случай пожълтяват.

Необходими са ви:

10 литра престояла вода (със стайна температура)1 буркан от литър дървесна пепел (предварително пресята)

Изсипете престоялата вода в кофа. Добавете дървесната пепел. Разбъркайте добре.

Оставете пепелта да кисне за 12-24 часа.

Полейте краставиците преди поддържане. Използвайте 1 литър от тора за всяко растение. Торенето се прави след залез слънце.

Дървесната пепел съдържа над 30 потребни минерални детайла, които способстват за оптималното развиване на зеленчуковите култури през всички интервали на вегетация, изключително по време на плододаване. Те елементарно се усвояват от растенията (следователно резултатът от торенето се следи бързо: храстите от краставици дават плод в изобилие).

Вижте още: Йод в градината

Най-важните детайли са:

Калий – нужен за развиването на вегетативната част на растениятаКалций – нужен за цъфтежа и образуването на завръзиНатрий – виновен за водния баланс в растителните кафези и алкализирането на киселата почваФосфор – способства за развиването на кореновата системаСилиций – подкрепя усвояването на микроелементите от почватаМагнезий – взе участие в процеса на фотосинтеза, форсира растежа на растенията и обезпечава сладостта на зеленчуците.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР