Пепа Деведжиева, бивш общински съветник на Пловдив, се свърза с

...
Пепа Деведжиева, бивш общински съветник на Пловдив, се свърза с
Коментари Харесай

Мнение: Да управляваш на инат - пробивът при Водната палата е камила с рога

Пепа Деведжиева, някогашен общински консултант на Пловдив, се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да вземе отношение , съгласно което Община Пловдив е застрашена да заплати санкция от към 1.5 милиона лв., в случай че осъществя проекта  " Пробив на водна палата - Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. Цар Борис ІІІ Обединител и бул. " Марица - юг “ - стадий 2 ".

" Ако община Пловдив, все пак, реализира на инат проекта, то пловдивчани ще платят двойно. Не може два пъти да се финансира едно и  също нещо и в случай че се засегне построеното към този момент по Оперативна програма " Региони в напредък " в региона, хем ще се връщат пари, хем общината ще би трябвало да си го финансира от личен бюджет. Става въпрос за всичко това, което към този момент е построено от двете страни по протежението на бул. " Марица “ благодарение на европейска стратегия " Региони в напредък “. Условието на Управляващия орган по програмата е, че до 5 години нищо не трябва да се трансформира и разрушава “, сподели Деведжиева. 

“Този план ще ни излезе " камила с рога " и е безусловно неуместен. Това е да управляваш напук, когато някой различен (в случая пловдивчани) ще ти заплаща сметката за ината. Отделно от всичко, осъществяването на плана ще бъде призрачен сън за жителите ", сподели Деведжиева.

По думите й общината е запозната с този проблем още от месец януари.

" Въпреки всичко, от управлението не престават да декларира, че от 1 август стартира осъществяването на пробива ", сподели още Пепа Деведжиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР