Пентагонът заяви, че САЩ отпускат допълнителна помощ в сферата на

...
Пентагонът заяви, че САЩ отпускат допълнителна помощ в сферата на
Коментари Харесай

САЩ отпускат на Украйна още 300 млн. долара военна помощ

Пентагонът съобщи, че Съединени американски щати отпускат спомагателна помощ в областта на сигурността за 300 милиона $ на украинските въоръжени сили , които пазят страната си от войските на Русия, предадоха международните организации.

Новият пакет включва по-специално ракетни комплекси с лазерно ориентиране, дронове камикадзета „ Суичблейд “, безпилотни самолети „ Пума “, системи за битка с дронове, бронирани коли, картечници, муниции, информационни системи и други Предвидени са също търговски услуги за сателитно наблюдаване и здравно съоръжение, заяви представителят на американското министерство на защитата Джон Кърби.

По думите му от идването си на власт през януари 2021 година държавното управление на американския президент Джо Байдън е отпуснало на Киев над 2,3 милиарда $ военна помощ, а 1,6 милиарда от тази сума – след нахлуването на Русия в Украйна.

Помощта се отпуска в границите на Инициативата за подпомагане за сигурността на Украйна. Това не значи Пентагонът да даде техника и средства от своите запаси, а допуска, че министерството ще подписа съответните контракти с производителите, изясни Кърби.

„ Съединените щати също така не престават съдействието със съдружниците и сътрудниците си за търсене и даване на спомагателни благоприятни условия на украинската страна “, сподели той.

Белият дом също по този начин съобщи, че Вашингтон дава на Киев съоръжение , ако Русия употребява химически или биологически оръжия в Украйна, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР