Пентагонът снощи обяви нов пакет дългосрочна военна помощ за Украйна

...
Пентагонът снощи обяви нов пакет дългосрочна военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Пентагонът обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона долара

Пентагонът нощес разгласи нов пакет дълготрайна военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона $, с който се обезпечава финансиране за редица оръжия и друго съоръжение единствено ден откакто държавният секретар Антъни Блинкън посети страната и даде обещание нова военна и филантропична помощ на стойност един милиард $, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че следващият пакет ще бъде възложен по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, която обезпечава средства за дълготрайни контракти за оръжейни системи, които би трябвало да бъдат създадени или модифицирани от отбранителни компании.

В помощта е включено финансиране за съоръжение за поддържане и консолидиране на системите за противовъздушна защита на Украйна, за муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи (ХАЙМАРС), за съоръжение за радиоелектронна война и за противопоставяне на радиоелектронната война, за муниции за разрушение и съоръжение за разминиране, както и за образование и поддръжка.

Помощта идва в миг, когато администрацията на Байдън се пробва да показва своята непрекъсната поддръжка за контраофанзивата на Украйна, чиито войски се пробват да пробият съветската защита и да разчистят обширни минни полета, показва АП. Някои съдружници показаха угриженост по отношение на постепенно разрастващата се атака, до момента в който други настояват, че Украйна е постигнала прочут прогрес и сполучливо е употребила системите за противовъздушна защита, с цел да смъква съветски ракети.

Междувременно следващото искане на президента Джо Байдън за помощ за Украйна нощес срещна нови спънки в Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Байдън изиска от Конгреса да утвърди отпущането на 40 милиарда $, в това число 24 милиарда $ за Украйна и други интернационалните потребности и 16 милиарда $ за подкрепяне при бедствия.

Официални представители от Съединени американски щати, говорили при изискване за анонимност, споделят че контраофанзивата на Украйна, която до момента не е съумяла да пробие главните отбранителни линии на Русия, върви по-бавно, в сравнение с те са очаквали и са се надявали.

Сенатът и Камарата на представителите на Конгреса би трябвало да прегледат настояването за финансиране този месец, като е допустимо да го прибавят към законопроект за краткосрочни разноски за финансиране на държавното управление след 30 септември, до момента в който текат разискванията на бюджета за идната година.

Камарата на представителите, в която републиканците имат болшинство, е разграничена, като доста от конгресмените поддържат помощта за Украйна, само че някои от членовете на най-дясното крило на консерваторите приканват за преустановяване на помощта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР