Пентагонът ще изхарчи 500 млн. долара, за да подготвя американските

...
Пентагонът ще изхарчи 500 млн. долара, за да подготвя американските
Коментари Харесай

Times: САЩ заделят $500 млн за подготовка към подземни войни

Пентагонът ще изхарчи 500 млн. $, с цел да приготвя американските бойци да се бият подземен, защото военното управление преоценява евентуалните бойни полета на бъдещето. Това написа The Times в обявата на Бен Хойл „ Troops sent underground as US prepares for battlefields of future”.

Заплахата от борба със Северна Корея или Русия накара водачите на американската войска да премислят потребностите от съоръжение и образование за профилирани войни.

Те заключиха, че за дейно потребление на подземните коридори и тунели бойците ще би трябвало да могат да работят в цялостна мрачевина и условия, при които общоприетото информационно съоръжение постоянно ще бъде несъответстващо, с неприятно качество на въздуха и липса на отбрана от противников огън.

В края на предходната година армията форсира напъните си за възстановяване на подземните си бойни благоприятни условия с стратегия от 572 млн. $ за образование и съоръжение на 26 от 31 дейни бойни бригади за пердах в огромни системи от подземни ходове, които съществуват под доста компактно обитаеми градове.

Нещо повече: Съединени американски щати към този момент работят над промени във военната теория. Според военни, тя би трябвало да регистрира, че споровете все по-често ще се водят в градове като Сеул или столици на балтийски страни. През ноември беше оповестено образователно помагало по подземна война „ за неотложно използване”.

До наскоро подземните задачи се разпореждаха единствено на елитни подразделения, само че обстановката се промени след Ирак и Афганистан, където бойците се сражаваха на градска територия и в тунели, отбелязва Бен Хойл.

Сега вниманието на Съединени американски щати е ориентирано към Северна Корея. В новото помагало по подготовка е маркирано, че КНДР е способна да трансферира до 30 хил бойци в час посредством система от дълбоки тунели под границата с Южна Корея. Има съмнения, че Северна Корея разполага освен с подземни атомни площадки, само че и с военновъздушна база, издигната измежду планините, написа The Times.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР