Пентагонът се опитва да открие източника на изтичане на тези

...
Пентагонът се опитва да открие източника на изтичане на тези
Коментари Харесай

Свръхсекретни документи на Пентагона за войната в Украйна изтекоха в социалните мрежи

Пентагонът се пробва да открие източника на приключване на тези секретни документи за войната в Украйна в обществените мрежи

Емил Василев преди 58 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Както първи заяви The New York Times, най-малко в две обществени мрежи са изтекли свръхсекретни документи на Пентагона за продължаващия спор в Украйна. Това е разтревожило Пентагона, който, както се оповестява, се пробва да открие източника на приключването на документите или да научи по какъв начин те са били добити.

„ Наясно сме със известията за изявления в обществените мрежи и министерството преглежда въпроса. “

заяви заместител прессекретарят на Пентагона, Сабрина Сингх

В изказване за NPR представителят на Министерството на правораздаването Ксочитл Хинойоса съобщи, че министерството е почнало следствие на разкритията и е разговаряло с ведомството. Част от сериозната информация в изтеклите документи демонстрира карти на Украйна и графики, които сочат къде се намират войските и с какви оръжия разполагат.

Според NPR една от тях е обозначена като „ Строго секретна “ и е озаглавена „ Състояние на спора към 1 март “. Друг от документите, датиращ от 23 февруари и обозначен като „ Секретен “, наподобява също по този начин в детайли разказва по какъв начин украинските системи за противовъздушна защита от руската ера С-300 ще бъдат изчерпани до 2 май при настоящия ритъм на потребление, съгласно The Guardian.

Въпреки че не е ясно за какво документите стават обществено притежание едвам в този момент, повече от месец след написването им, те дават в детайли изложение на бойното поле в съответния ден.

Въпреки че документите наподобяват достоверни, военните анализатори считат, че някои от истинските копия може да са били изменени. В една от графиките да вземем за пример броят на починалите в Украйна се прави оценка на към 71 000 души, което се счита за рационална оценка.

Графиката включва и съветските жертви, които са посочени като 16 000-17 500. Въпреки че нито една от страните не дава данни за общия брой на жертвите, се счита, че броят на жертвите от страна на Русия е доста по-висок.

Това приключване на информация е тревожно за Пентагона, само че също по този начин следва да се види по какъв начин и даже дали сходна информация ще бъде употребена от хората, които в този момент имат достъп до нея, като съветските военни. За благополучие в изтеклата документи не са включени военни проекти.

Широко публикувано е упованието, че тази пролет украинската страна ще стартира своята атака, която съгласно прогнозите на множеството наблюдаващи ще се концентрира върху регионите в Югоизточна Украйна, държани от съветските сили. За благополучие, детайлности за това, в случай че има такива, не са включени в изтеклите документи. В тях обаче се означават бойните елементи, които Украйна събира, и предстоящата дата на тяхната бойна подготвеност.

Според почитан чиновник на украинската работа за сигурност на име Олексий Данилов единствено петима души в света знаят точното начало и място на контраофанзивата. Към днешна дата не е известно кой е разгласил материалите и какво го е стимулирало да го направи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР