Пентагонът съобщи, че дейността на руската паравоенна група Вагнер“ фактически

...
Пентагонът съобщи, че дейността на руската паравоенна група Вагнер“ фактически
Коментари Харесай

Пентагонът: С „Вагнер“ е свършено, Русия преговаря със Северна Корея

Пентагонът заяви, че активността на съветската паравоенна група „ Вагнер “ в действителност е завършила със гибелта на нейният началник Евгений Пригожин.

„ Мисля, че по-важният въпрос е, че „ Вагнер “ на процедура е завършила “, съобщи представителят на Пентагона бригаден ген. Патрик Райдър, запитан дали счита, че оръжейната договорка сред Вагнер и Северна Корея е завършила, съобщи Анадолската организация.

„ Мисля, че е много несъмнено, че там не са се водили интензивни договаряния “, сподели Райдър визирайки точно евентуални сделки сред ЧВК „ Вагнер “ и Пхенян. Генералът изрази мнение, че вниманието, по отношение на оръжейните покупко-продажби, по-скоро би трябвало да пада върху Кремъл, защото до момента в който е съществувала, „ Вагнер “ е работила точно за съветското държавно управление.

Според него, групата е била най-мощната бойна мощ, с която Русия е разполагала в Украйна, само че в този момент тя съвсем е изчезнала от бойното поле “.

„ По-широкият проблем тук е, че Москва търси автократични режими като този в Северна Корея и режима на аятоласите в Иран, пробвайки се да се снабди с спомагателни муниции или оръжия “, добави представителят на Пентагона.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР