Пентагонът публикува доклад, в който признава, че военната помощ за

...
Пентагонът публикува доклад, в който признава, че военната помощ за
Коментари Харесай

Пентагона призна за слаб контрол върху помощта за Украйна

Пентагонът разгласява отчет, в който признава, че военната помощ за Украйна е била едва проследявана и следена , написа американският вестник The New York Times.

Генералният контрольор по защитата на Съединени американски щати откри, че чиновници на защитата и дипломати във Вашингтон и Европа не са съумели да отчетат бързо или изцяло всичките близо 40 000 единици оръжия, изпратени в Украйна, написа New York Times, който е видял отчета.

Докладът заключава, че американски чиновници не са наблюдавали вярно портативни ракетни системи, дронове камикадзе и съоръжение за нощно виждане на стойност повече от 1 милиард $.

Това, съгласно създателите на отчета, поражда опасения, че някои от тях може да са били откраднати или да са станали обект на контрабанда.

Докладът на генералния контрольор на Министерството на защитата, оповестен в четвъртък, не открива никакви доказателства или информации, че с някое от оръжията е било злоупотребено , откакто е било доставено във военнния логистичен център на Съединени американски щати в Полша или изпратено до бойните полета в Украйна, акцентира New York Times.

" Не беше в обсега на нашата оценка да определим дали е имало отклонение на такава помощ ", се споделя в отчета.

Този отчет удостоверява опасенията на европейски и американски наблюдаващи, както и на някои републиканци в Съединени американски щати, че не е бил сбъднат задоволителен надзор върху помощта за Украйна. 

Байдън изиска Конгресът да даде, като по-голямата част от парите ще бъдат за подсилване на защитата на Украйна, а останалата част ще бъде разграничена сред Израел, Индо-Тихоокеанския район и граничните сили по границата с Мексико .

Избраният през тази есен нов ръководител на Конгреса: " Искаме да знаем какъв е обектът там, каква е крайната цел в Украйна. " Белият дом не е дал това ", добави той.

В края на предходната година, предоставящо 61 милиарда $ военна помощ на Украйна, както беше поискано от администрацията на президента Джо Байдън.

Републиканците, които управляват долната камара на Народното събрание, упорстват, че помощта за Украйна би трябвало да бъде отпусната по едно и също време със засилена битка против незаконната имиграция през южните граници на страната.

Споровете за финансовата рамка за помощта за Украйна за 2024 година докара до това, защото за това няма отпуснати средства за актуалната година.
 Джанет Йелън: Съединени американски щати ще са отговорни за провалянето на Украйна, в случай че не пратят помощи
Джанет Йелън: Съединени американски щати ще са отговорни за провалянето на Украйна, в случай че не пратят помощи

Нямаше да имат нито учебни заведения, нито лечебни заведения, нито служби за първа помощ, в случай че не бяха парите, които им изпращаме, съобщи тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР