Пентагонът обяви в петък, че Съединените щати ще изпратят допълнителни

...
Пентагонът обяви в петък, че Съединените щати ще изпратят допълнителни
Коментари Харесай

САЩ праща войски и оръжия в Саудитска Арабия

Пентагонът разгласи в петък, че Съединените щати ще изпратят спомагателни военни сили и съоръжение в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), с цел да подсилят сигурността им.

Поне към този момент президентът Доналд Тръмп е взел решение да не нанася неотложен боен удар против Иран в отговор на офанзивата против саудитската петролна промишленост, заяви Асошиейтед прес.

Американският министър на защитата Марк Еспър сподели, че това е единствено първата стъпка и не изключи спомагателни дейности в хода на събитията. Той съобщи, че решението за спомагателни военни сили е в отговор на молби от Саудитска Арабия и ОАЕ за помощ за увеличаване на противовъздушната и ракетната им защита.

" За да предотврати по-нататъшната ескалация, Саудитска Арабия изиска интернационална поддръжка за отбрана на жизненоважната инфраструктура на кралството. Помощ беше поискана и от Обединените арабски емирства (ОАЕ) (...) В отговор на запитванията президентът утвърди разполагането на американски сили, които ще имат защитителен темперамент и ще дават отговор главно за противовъздушната и противоракетната защита “, сподели Еспър.

По-рано в петък президентът Тръмп разгласи наказания против иранската централна банка и суверенния фонд на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР