Пентагонът обмисля предложение на Боинг“ да започне да доставя на

...
Пентагонът обмисля предложение на Боинг“ да започне да доставя на
Коментари Харесай

САЩ обмислят производството на ново и евтино оръжие за Украйна

Пентагонът обмисля предложение на " Боинг “ да стартира да доставя на Украйна евтини дребни бомби с точно ориентиране, прикачени към ракетни мотори, с каквито Съединени американски щати разполагат в обилие, съобщи Ройтерс. 

Системата, препоръчана от " Боинг “, се назовава " бомба с дребен диаметър с наземно базиране “ (GLSDB). Такива бомби може да бъдат доставени най-рано напролет на идната година, сочи документ, до който Ройтерс е получил достъп. Информацията е доказана и от три добре осведомени източника. Предложеното " Боинг “ оръжие е комбиниране сред бомбите с дребен диаметър GBU-39 и ракетни мотори М26, от които Съединени американски щати имат огромен ресурс. Една бомба GBU-39 коства към 40 000 $, тъй че производството на GLSDB няма да излезе скъпо.

Служител, отговарящ за закупуването на оръжия за американската войска, предходната седмица съобщи пред публицисти в Пентагона, че военните преглеждат и опцията за ускорение на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди. В момента те се създават единствено в държавни фабрики, само че е допустимо да бъдат издадени разрешителни за производството им и на частни компании. 

Инвазията в Украйна увеличи търсенето на американски оръжия и муниции и съдружниците на Съединени американски щати в Източна Европа " вършат огромни поръчки “ на редица типове оръжия, защото доставят Украйна, добави цитираният от Ройтерс чиновник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР