Пентагонът купува системи за противовъздушна отбрана NASAMS за Украйна на

...
Пентагонът купува системи за противовъздушна отбрана NASAMS за Украйна на
Коментари Харесай

САЩ купува NASAMS за Украйна за 182 млн. долара

Пентагонът купува системи за противовъздушна защита NASAMS за Украйна на стойност 182 млн. $

Министерството на защитата на Съединени американски щати е подписало контракт с Raytheon Co. за закупуване на усъвършенстваните системи за противовъздушна защита (NASAMS), които да подкрепят сигурността на Украйна. Приблизителната дата на заключване на договорката е 23 август 2024 година, се показва в изказване на Пентагона.
 Противовъздушна отбрана, дронове и радари праща Съединени американски щати за Украйна
Противовъздушна отбрана, дронове и радари праща Съединени американски щати за Украйна

Байдън: Мракът, който движи автокрацията, не може да се съпоставя с пламъка на свободата, който осветява душите на свободните хора

Тази седмица Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 3 милиарда $. Както бе оповестено от Министерството на защитата на Съединени американски щати, пакетът, възложен в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, ще бъде дълготрайна инвестиция в построяването на въоръжените сили на Украйна, която продължава да пази своя суверенитет.

Като част от новия пакет Съединени американски щати се ангажират да дават на Украйна шест спомагателни NASAMS, както и огромно количество муниции за разнообразни типове оръжия и друго военно съоръжение.

Пентагонът съобщи, че от януари 2021 година насам Съединени американски щати към този момент са дали или възнамеряват да дават военна помощ на Украйна в размер на 13,5 милиарда $.
 До 3 години Украйна споделя
До 3 години Украйна споделя " довиждане " на руското оръжие

Киев ще употребява въоръжение по стандартите на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР