Пентагонът и Държавният департамент на САЩ са разработили план за

...
Пентагонът и Държавният департамент на САЩ са разработили план за
Коментари Харесай

Пентагона планира да предостави на Украйна противотанково оръжие

Пентагонът и Държавният департамент на Съединени американски щати са създали проект за въоръжаване на Украйна с противотанково оръжие, с цел да я поддържат против възможна съветска експанзия, написа The Wall Street Journal, базирайки се на неназовани източници от двете ведомства.
Те са декларирали, че оръжията са отбранителни и „ целят да предотвратят нападателни дейности от страна на Москва “. Съединени американски щати от дълго време упреква Русия, че въоръжава и поддържа сепаратистите в Източна Украйна и приканва да бъде отговорено на тези, хипотетични дейности, отбелязва още " Фокус ".
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е осведомен с тези проекти, защото те са още в прелиминарен етап „ и неговата позиция по въпроса не е известна “, пишат от изданието. Съюзниците на Съединени американски щати са разграничени по въпроса за това, по какъв начин да се работи в обстановката. Франция и Германия са обезпокоени, че снабдяването на Украйна с оръжие, ще направи рисковата обстановка още по-напрегната. Вземането на сходно решение може да отнеме месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР