Пентагонът и американското министерство на правосъдието разследват изтичането на разузнавателната

...
Пентагонът и американското министерство на правосъдието разследват изтичането на разузнавателната
Коментари Харесай

`Пентагонът разследва изтичането на разузнавателна информация

Пентагонът и американското министерство на правораздаването проверяват приключването на разследващата информация, което е почнало още през март от онлайн платформата „ Дискорд “. През последната седмица документите са попаднали и в други конгреси и обществени мрежи.

Сериозни полемики в Израел провокираха част от американските документи, съгласно които разследващата работа „ Мосад “ подкрепяла директно митингите против държавното управление. От кабинета на премиера Нетаняху нарекоха информацията „ погрешна и безпочвена “. 

Южна Корея също е наранена от теча на документи. От един от тях излиза наяве, че командването на южнокорейската войска е съществено обезпокоеното от натиска от Вашингтон Сеул да доставя Украйна с муниции – което би противоречало на южнокорейските закони. В подслушан диалог почитан боен от Южна Корея предлага военна помощ за Киев да се изпраща публично на Полша.

Ако се има вяра на огласените секретни документи, Съединените щати са шпионирали и Володимир Зеленски и са разбрали, че той възнамерявал удари с дронове по обекти на съветска територия.

Украйна е застрашена от привършване на запасите си от снаряди – на ден артилерията ѝ изстрелвала по 7700, а също и от ракети за противовъздушните си системи, се твърди в един от изтеклите разбори. А в различен се разкрива в елементи моментната подготвеност за контраатака на украинската войска, поради предстоящите доставки на западна техника и нужната подготовка на украинските военни. 

Стотиците секретни документи, чиято меродавност остава непотвърдена, провокираха догатки, че шпиони измежду съветските военни могат да бъдат разкрити. Причината е, че включват карти на придвижването на съветски сили, проекти за удари по съответни цели в Украйна и тактики по какъв начин да се противодейства на изпратените на Киев западни танкове. 

Според американските данни в изтеклите документи, съветските човешки жертви през първата година на войната са до 223 000 души, а украинските – до 131 000. 

Оригиналните документи към този момент се фалшифицират и се употребяват за дезинформация в „ Телеграм “ канали, написа Си Ен Ен, като в променените версии броят на съветските жертви е понижен на половина.

От Киев упрекнаха Русия за теча на данни, както и за откровени неистини в документите, до момента в който представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че по принцип в последно време имало наклонност Русия да бъде упреквана защо ли не и това било симптоматично.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР