Пентагонът е съобщил пред Конгреса на САЩ, че според изчисленията

...
Пентагонът е съобщил пред Конгреса на САЩ, че според изчисленията
Коментари Харесай

САЩ убили близо 500 цивилни при военни операции в чужбина през 2017 г.

Пентагонът е съобщил пред Конгреса на Съединени американски щати, че съгласно изчисленията му близо 500 цивилни са убити вследствие на дейностите на американските въоръжени сили през първата година от мандата на президента Доналд Тръмп, оповестява СиЕнЕн.

" Министерството на обраната е направило оценка, че има надеждна информация за почти 499 цивилни жертви и почти 169 цивилни, които са потърпевши през 2017 година " вследствие на военните интервенции в Ирак и Сирия, ориентирани към ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), на военните интервенции в Афганистан против талибаните и ДАЕШ и на интервенциите в Йемен против " Ал Кайда " и ДАЕШ, се споделя в отчета.

Военното министерство " няма надеждна информация " за цивилни жертви вследствие на военните интервенции на Съединени американски щати в Сомалия и Либия през миналата година. В отчета се добавя, че повече от 450 случая на цивилни жертви през 2017 година към момента се ревизират, което значи, че общият брой на убитите от Съединени американски щати може да нарасне.

Оценката покрива бомбардировките и сухопътните интервенции.

По време на първата година от мандата на Тръмп е регистрирано нарастване на американските бомбардировки в Афганистан, Ирак, Сирия, Йемен, а в Либия е регистриран спад.

В Афганистан през миналата година са осъществени 4 361 въздушни удара спрямо 1 337 през 2016 г.; в Ирак и Сирия - 39 577 против 30 743, съгласно Централното командване на Военновъздушните сили.

" Въпреки оптималните старания на американските въоръжени сили, цивилните жертви са покруса, само че от време на време са неизбежна последица от бойните интервенции. Това е изключително правилно, когато боевете са в градски региони и против съперници като ДАЕШ и " Ал Кайда ", които употребяват цивилни като щитове и чиито тактики включват целенасочена опасност живота на почтени хора ", акцентира се в отчета на Пентагона.

Публикуването на годишния отчет е в сходство с декрет на някогашния президент Барак Обама от 2016 година Докладът би трябвало да се разгласява всяка година на 1 май. Но правозащитни организации разкритикуваха администрацията на Тръмп през предходната седмица, защото е пропуснала периода.

Водената от Съединени американски щати коалиция против ДАЕШ в Ирак и Сирия излезе със собствен отчет в четвъртък, в който се оповестява, че минимум 892 цивилни са убити вследствие на 29 358 бомбардировки на обединението от август 2014 година до края на април 2018 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР