Пенсията на помощник шерифа, работил в училището във Флорида по

...
Пенсията на помощник шерифа, работил в училището във Флорида по
Коментари Харесай

Отпуснаха 104 424 долара пенсия на полицая, който се уплаши от касапина в училището във Флорида и не защити децата

Пенсията на асистент шерифа, работил в учебното заведение във Флорида по време на разстрела на деца на 14 февруари, възмути оживелите и роднините на починалите при офанзивата, оповестява NBC News.
 



Скот Петърсън подаде оставка седмица след произшествието. Беше му избрана пенсия в размер 104 424 $ за година пожизнено.
Роднините на жертвите бяха възмутени от това, че пенсията на ченгето, което не се и опита да спре нарушителя, ще бъде плащана от данъкоплатците. Те считат, че " мъжът, разрешил децата да умрат, ще получава пари, като че ли нищо не се е случило ".

Тази реакция беше обвързвана със запис от охранителна камера по време на нападението в учебното заведение, на който се вижда, че по време на офанзивата Петърсън, работещ като служител на реда 32 години, бездействал. " Той почнал да получава пенсия през април, откакто бе доказано, че няма да получи никакви обвинявания по делото за нападението, " оповестяват представители на управляващите.

Местният шериф, откакто видял записа, отстранил Петърсън от работа, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова бездействието му " непоносимо ".

На 14 февруари някогашният възпитаник Никълъс Круз откри пукотевица в учебното заведение в Парклънд (щата Флорида). В резултат починаха 17 души и не по-малко от 14 бяха ранени. Стрелецът е бил арестуван. Съобщава се също по този начин, че ФБР е било предупреждавано два пъти за опасност от страна на Круз. И в двата случая те не предали тази информация на локалните управляващи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР