Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала

...
Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала
Коментари Харесай

Осъдиха счетоводителка в русенска гимназия, присвоила хиляди левове

Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала над 18 хиляди лв.

Състав на Районен съд – Русе утвърди съглашение, по силата на което В. Ц. се признава за отговорна за присвоени общо 18 130 лева

Престъплението е било осъществено в интервала 01.01.2015 – 31.12.2016 година, а обвинената е имала качеството длъжностно лице – основен счетоводител на русенска гимназия. На 24 пъти към този момент пенсионираната жена е присвоила посочените суми, връчени ѝ в това ѝ качество да ги пази и ръководи. Причинените от закононарушението имуществени вреди са били изцяло възобновени на ощетеното учебно заведение, което е едно от условията, с цел да бъде подписано съглашение. За това действие обвинената одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 1 година с 3-годишен изпитателен период и отнемане от право да заема финансово-счетоводна и материално-отговорна служба в държавни и общински организации за период от 1 година.

Районен съд – Русе счете, че съглашението не опонира на закона и морала и го утвърди. Същото има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР