Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след

...
Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след
Коментари Харесай

Социалният министър: Пенсионерите ще получават минимум 50 лева като ковид-добавка

Пенсионерите ще получават Коронавирус добавка от най-малко 50 лв. след Нова година. Те ще взимат тези пари, до момента в който има изключителна конюнктура и ограничаващи ограничения. 

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по България он ер. Той изясни, че добавките не са част от пенсията, а краткотрайна мярка. С тях изкарахме доста пенсионери от беднотия, по тази причина ще ги продължим, добави министърът от Българска социалистическа партия. 

По думите му след преизчисляването от 25 декември и увеличение на минималната пенсия на 370 лв., хората няма да получават по-малко от 420 лв.. 

Министър Гьоков, който през вчерашния ден разгласи, че безвъзмездни детски градини няма да има от януари, през днешния ден съобщи, че мярката за безвъзмездни детски градини и ясли може да влезе в действие още от първия ден на новата година. 

Във връзка с втората година от майчинството Гьоков изясни: „ Преди последното нарастване беше 380 лв., а в този момент обезщетяването би трябвало да обезпечава приходи, съизмерими с това, върху което са се осигурявали. В момента е равна на минималната работна заплата - 650 лв.. Нашият блян е всяка година втората година от майчинството да бъде равно или от порядъка на минималната работна заплата “, сподели още той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР