Пенсионерите получават добавка от 120 лв. до края на годината.

...
Пенсионерите получават добавка от 120 лв. до края на годината.
Коментари Харесай

Вещаят инфлация заради увеличението на заплати и пенсии

 Пенсионерите получават добавка от 120 лева до края на годината. А втората година от майчинството към този момент ще е 650 лева. 

Все още не са се разбрали до дъно. Което и държавно управление да е, има потребност от избрана еластичност, Дотогава би трябвало да създадем някакви неща. Временно пенсионерите могат да получават някакви пари. Ако им дадеш безразсъдно, инфлацията ще им ги вземе. Тези хора, които се упражняват в остроумия и закачки, не са способени. Компетентни са бюджетна комисия и Министерството на финансите. Това съобщи е " Денят ON AIR " ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян.

" Тези избори ще дойдат и ще минат, само че тази страна би трябвало да има избрана резистентност. Пенсиите се заплащат от налозите на работещите. Пенсионните натрупвания на България през 20 век няколко пъти са унищожавани от локални тарикати, от политически събития, тъй че това е нежна система, не трябва да се пренасилва ", счита той.

По думите му " неразумната икономическа политика води до пагубни последствия ".

" Лошият сюжет е да усилват заплати, пенсии и най-после - инфлация. Неразумната икономическа политика води до пагубни последствия. Това сме го играли през 90-те години. Надавам се, че има рационални хора. Държавата има потребност от способени, решителни хора. Има потребност от виновни водачи. От 97-ма година злополуката докара до публичен консенсус, че са нужни решителни промени. Надолу няма граница. Нагоре има ", безапелационен е финансистът пред.

Той разяснява стачните дейности на ресторантьорите против наложените Коронавирус ограничения.

" Ресторантьорите получиха глътка въздух. Същевременно това е доста сложен бизнес, желае доста старания и не всеки път е сполучлив Но ние не можем да поддържаме един губещ бизнес с обществени пари. Пари би трябвало да има, в случай че на някого, който административно му затваряш бизнеса. Трябва да се откри рационалният баланс. Когато тази заплаха отмине, тези пари няма смисъл да отиват в тази посока ", уточни Хампарцумян.

И изрично отхвърли хипотезата за настъпване на хиперинфлация в България.

" Не мисля, че ще има. Но евентуално ще има релативно дълъг интервал на релативно висока инфлация. Новото благосъстояние в една страна се основава от предприемчивостта в една страна. Новите пари, които ще ни създадат по-богата стопанска система, зависят не от политиците, а от хората, деятелност би трябвало. И преди този момент имаше отлив на вложители. България изостана трагично в последните няколко години. Имаме групова виновност, избираме тези хора, поносим ги да ни описват всякакви неща и най-после... ",коментира събеседникът на Ганиела Ангелова.

Хампарцумян даде своето мнение и по тематиката с Плана за възобновяване и резистентност.

" Колкото по-бързо го внесат, толкоз по-добре. Трябва този План да се внесе от служебното държавно управление и да не се бави. След време може и да се окаже, че е имало неточности, само че бездна не се прескача 2 пъти. Дяволът е в детайлите, осъществяването е по-важно от самия проект ", добави ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР