Пенсионери разказват, че нямат компютри и не могат да подават

...
Пенсионери разказват, че нямат компютри и не могат да подават
Коментари Харесай

Възрастни хора в Русе: ВиК да върне подаването на данни по телефона!

Пенсионери описват, че нямат компютри и не могат да подават показанията по електронен път

Премахването на опцията да се подават данните за водомера по телефона във ВиК - Русе тормози доста от възрастните хора. Пенсионери описват, че нямат компютри и не могат да подават показанията по електронен път, предава.

Така им се начислява служебно консумация за месеца, а едвам на три месеца се вижда действителното количество вода и се прави равнене. Възрастните хора се тревожат, че в това време заплащат за вода, която не са употребили. И желаят още веднъж да подават показанията по телефона, където постоянно служителките са били доста общителни. Казват, че няма по какъв начин всеки месец да молят някой по-млад да им оказва помощ и да им вкарва данните в уеб страницата на ВиК - Русе, изключително когато в близост живеят все възрастни като тях.

От 1 февруари ВиК - Русе вкара образно отчитане на самостоятелните водомери на три месеца, а в останалото време клиентите би трябвало сами да си подават показанията през уеб страницата на ВиК - Русе.

От сдружението обясниха, че това е обвързвано със зачестили сигнали от консуматори, които се оплакват, че телефонните линии са натоварени, дават заето и те не могат да подадат данните си. В същото време стават и неточности при подаване на потреблението от страна на клиентите.

Затова общият водомер се регистрира образно ежемесечно, а самостоятелните - на три месеца. В междинните интервали сред два доклада ВиК операторът ежемесечно начислява количество изразходвана вода, несъмнено въз основа на междинния месечен разход от предходните два доклада. След отчитане на показанията на водомерите количеството вода се изравнява в сходство с действителното ползване. Заплащането на дължимите суми за употребявана вода е ежемесечно.

От ВиК - Русе напомнят, че датата на отчитане може да разбере по три метода:
в раздел „ График за отчитане “ в уеб страницата ни на следния адрес: ;от известието за идно отчитане, което отчетниците слагат авансово на видно място в сградатачрез мобилното приложение ВиК - Русе, което може да се изтегли от Гугъл Play.
В деня на отчитане може да се подадат данни за потреблението онлайн посредством раздел „ Домакинства “, подраздел „ Самоотчитане на водомер “ в уеб страницата на „ ВиК “ ООД – Русе на следния адрес:. Самоотчитането става в деня от графика и до 24 часа след оповестената дата. Възможността за подаване на показания по електронен път не отстрани задължението на потребителите да обезпечават достъп на отчетниците за осъществяване на образно отчитане на водомера, припомнят от ВиК - Русе.

Засега от сдружението не плануват да върнат подаването на показания по телефона, само че хората, които не са съгласни с измененията, могат да подадат тъжба във ВиК - Русе и да опишат претекстовете си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР