Пенсионери от цялата страна се събраха пред Народното събрание, за

...
Пенсионери от цялата страна се събраха пред Народното събрание, за
Коментари Харесай

Пенсионери протестират пред парламента за повече пари

Пенсионери от цялата страна се събраха пред Народното събрание, с цел да изискат по-високи пенсии и заслужен живот.

" Пенсиите ни би трябвало да бъдат преизчислени.Работили сме по 40 години и живеем с минимални приходи на прага на бедността.В Европа живеят почтено, а ние тук тънем в мизерия, обявиха възрастните хора.

Недоволните упорстват пенсиите да се преизчисляват всяка година съгласно осигурителния приход от миналата, както и да се промени коефициентът, по който се случва това.Те изиска и по - огромна отбрана поради всекидневните набези на възрастни хора.

Сред протестиращите има пенсионери и от Пловдив. " Сутринта четири рейса отпътуваха от Пловдив и един от Асеновград ", съобщи пред Марица.бг Недялка Иванова- ръководител на Съюз на пенсионерите -2004 -област Пловдив.Тя добави, че измежду настояванията е и изработването на закон за възрастните хора, в който да бъдат написани правата им. " От три години настояваме за този закон, само че политиците не го одобряват ", сподели Иванова.

За митинг на пенсионери се заприказва през вчерашния ден. Тогава основният секретар на Българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисимов разяснява пред Българска телеграфна агенция, че възрастните ще упорстват да се заложи двукратно нарастване на минималната пенсия в Бюджет 2018. Той напомни, че Обединените патриоти са дали обещание тя да стане 315 лева, колкото е прагът на бедността.

Част от пенсионерите се оплакаха, че при нарастването на пенсиите през юли тази година, са получили сред 6 и 7 лева, което е обидно и по никакъв метод не им оказва помощ да живеят по-добре.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с протестиращите и одобри настояванията им

тагове пенсионери митинг пенсии индексация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР