Пенсиите за април ще се изплащат един ден по-късно от

...
Пенсиите за април ще се изплащат един ден по-късно от
Коментари Харесай

Изплащат пенсиите за април ден по-късно

П енсиите за април ще се изплащат един ден по-късно от нормалното 7-мо число на месеца.

Причината е, че 7 април се пада неделя, по тази причина изплащането ще стартира на идващия ден 8 април – понеделник.

Хората, които получават пенсиите си по банка, ще имат преводи още на 8 април. Тези, които си взимат парите в пощенските станции, ще разполагат с 10 работни дни, с цел да си ги получат, като последният ден е 22 април - понеделник, написа уеб сайтът

Още на следващия ден (2 април), ще стартира изплащането на компенсациите за бременност и раждане и за краткотрайна нетрудоспособност и майчинство.

От 15 април пък ще бъдат преведени парите за безработица.

От 1 април пенсиите на 350 хиляди работещи пенсионери ще бъдат преизчислени служебно. Повече пари ще получат тези, които са придобили застрахователен стаж след пенсионирането си.  

Според регионалния координатор на КНСБ в Монтана Мария Лазарова даже при един ден трудов стаж през 2023 година, преизчислението ще бъде в действие.

" Това важи за хора, които са на трудов контракт и са придобили право на пенсия поради достигнати нужните стаж и възраст. Увеличение няма да получат хората с по-ниска пенсия, тъй като заради скока на минималната заплата, тя е по-висока, както и тези, които са достигнали тавана. Неработещите пенсионери ще получат нарастване през юли, великденски добавки няма да има ", уточни тя в ефира на.

И добави, че приблизително растежът е към 30 лв..

Новите суми ще бъдат изплатени на пенсионерите още през април.

От първи юли същите тези преизчислени пенсии на работещите пенсионери още веднъж ще бъдат увеличени с постоянното осъвременяване в размер на 11%. От същата дата се усилва по този начин наречената " вдовишка добавка " от досегашните 26,5% на 30%. Това ще засегне над 660 000 души.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР