Пенсиите у нас този месец бяха по-ниски от очакваното и

...
Пенсиите у нас този месец бяха по-ниски от очакваното и
Коментари Харесай

И Зайкова с по-малка пенсия от декември, признава, че без пари от сина ѝ, няма да се оправя

Пенсиите у нас този месец бяха по-ниски от предстоящото и до момента в който ръководещите изясняват, че ще компенсират недоволните през идния месец, Българска национална телевизия взема решение да отиде на пазар с най-известната синдикалистка и най-възрастен народен представител в предходните два Народното събрание – Мика Зайкова.

„ Избрахме артикули от дребната кошница от първа нужда. 24 продукта. Макар че горе долу това е пазарът, който се прави не всекидневно, само че ежемесечно всеки човек. И сме трансформирали кренвиршите, колбаса и другите неща в 1 кг, с цел да има база за сравняемост. Най-ниските цени на продуктите. Сравнихме ги с цените от ноември 2021г., от КНСБ бяха изследвани. Сметката в този момент ни излезе 157, 10 лева, а през ноември тя е била 122,45. Тоест разликата е 34,65 единствено за три месеца или 28% растеж на най-евтините, на най-употребяваните хранителни артикули и зеленчуци. Защото не сме избирали банани или маслини, тъй като считаме за един безпаричен човек че са разкош “, изясни тя.

Издръжката на един човек за 1 месец, без нарасналите цени на тока и парното са 625лв., а като сложим тези пари е 1000 лева пресметна тя.

„ Така че бедните в България стават все по-бедни и от ден на ден. Така че от ден на ден хора се нуждаят от помощи. При всички случаи приходите би трябвало да се вдигнат и да се направи ново преизчисление на пенсиите. Минималната пенсия би трябвало да бъде над прага на беднотия.

„ Моята пенсия не е изключително висока, тъй като съм работила 30 години в КТ „ Подкрепа “, тъй като взимахме ниски заплати. Така че, моята пенсия се промени с 56 лева “, изясни Зайкова и от думите ѝ се разбра, че и тя е измежду пенсионерите, които през януари са се оказали с по-малко пари.

„ Аз имам наследник, който е юрист в Америка и ми праща всеки месец пари. Иначе няма да мога да се оправя. Мъжът ми умря “, описа тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР