Пенсиите ще се увеличат най-малко с 6% от 1 юли

...
Пенсиите ще се увеличат най-малко с 6% от 1 юли
Коментари Харесай

Пенсиите ще се увеличат с най-малко 6% от догодина

Пенсиите ще се усилят минимум с 6% от 1 юли 2020 година, сподели общественият министър Бисер Петков, откакто беше изслушан от отрасловата комисия в Народното събрание.
"Ръстът на междинния застрахователен приход регистриран от Национален осигурителен институт дава съображение да се завиши прогнозата, която е заложена в три годишната бюджетна рамка и нашите упования, без да мога да кажа съответно число е, че темпът на осъвременяване на пенсиите от 1 юли ще бъде по-висок от заложения и ще бъде над 6% ", сподели министърът. Той обаче посочи, че точният % ще стане явен по-късно.
"При темпът на повишаване на минималната заплата в границите на този управнически мандат има предвидимост и изясненост ", изясни още общественият министър.
"През идната година тя би трябвало да е 610 лева Синдикатите постоянно желаят по-висок растеж на минималните заплати, а работодателските организации считат, че минималната заплата не би трябвало да нараства. Този спор ще се води до момента в който нямаме изясненост върху факторите, от които зависи минималната заплата и метода, по които тя да се дефинира ", изясни още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР