„Пенкилерът“ на и Иван Иванов-Малък Шошо поема стана ясно след

...
„Пенкилерът“ на и Иван Иванов-Малък Шошо поема стана ясно след
Коментари Харесай

Кой е Малък Шошо от СИК и БСП, който поема големите европейски пари в земеделието

„ Пенкилерът “ на и Иван Иванов-Малък Шошо поема стана ясно след аления пленум, който утвърди съглашението на столетницата за четворната коалиция. Кой е този огромен експерт от Българска социалистическа партия, който ще управлява министерството с най-вече европейски пари? Това е Иван Иванов, червен народен представител и представител на за Шумен, дружно с татко си Голям Шошо, написа брейкинг.бг. Бивш чиновник на Държавна сигурност. Малкия Шошо счупи върха по къс престой като зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, оцеля на него единствено два часа….
свързани новини123525преди 4 часа
Иван Иванов е депутат от Шумен, където е прочут в стеснен кръг под името Малък Шошо. Щото татко му Валентин Иванов чиновник на Държавна сигурност, в този момент строителен предприемач, какво съвпадане, го знаели като Шошо.

Никому незнайният Малък Шошо се прочу по времето на ръководството на обединението БСП-ДПС-Атака и държавното управление на Пламен Орешарски като беше зам.-министър на вътрешните работи всичко на всичко два часа. И след това го махнаха, щото гръмна скандал със сикаджийското му минало.

На 19 юни 2013 година Правителствената пресслужба оповестява за назначения на зам.-министри от премиера Пламен Орешарски. Сред тях за Министерство на вътрешните работи е посочен депутатът от Иван Иванов от Шумен. Иван Валентинов Иванов е роден на 13 август през 1975 година Има магистратура по история от СУ „ Св. Климент Охридски “ и по право от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “. Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е основен юрист на „ Билдинг Строй Експрес “ ЕООД. Преди това е управлявал офиса на „ Воинтех “ ЕООД в Шумен, гласи формалното известие на Министерски съвет. В 20 часа Иванов дава първото си (и последно) изявление като заместител на вътрешния министър Цветлин Йовчев пред Дарик-Шумен.
свързани новини21461преди 1 часа
„ Имаше предварителни диалози, само че въпреки всичко назначението ме изненада “, разяснява за Дарик Иван Иванов. По думите му, към момента следва да му бъде разпределен съответен сектор за работа. Той добави, че целите му ще са свързани с поставените задания, които ще ги извършва отговорно. „ Вътрешните работи са широкообхватна материя, не виждам причина да не работя отговорно, както съм го правил и до в този момент “, споделя новоизпеченият зам.-министър на вътрешните работи. След два часа обаче той към този момент не е на поста. В публично изказване пред Агенция „ Фокус “ в 22 часа Цветлин Йовчев декларира, че е изискал оставката на Иванов поради в това време изтекли информации за предишното на Малък Шошо.

В сиропираната му биография липсва обстоятелството, че Иванов и татко му Валентин Иванов-Голям Шошо са били публични представители на групировката за Шумен през 1995 г, видно от регистъра ДАКСИ.

Два дни министър председателят Орешарски и вътрешният министър се изясняват кой е предложил Иван Иванов. Йовчев твърди, че даже не го познавал, а му го натрапили от партията като „ политическа фигура, която ще помогне за промяната в Министерство на вътрешните работи “. Според Орешарски инспекции в масивите на вътрешното ведомство не посочили връзки на Иванов със СИК. По-късно в обясненията си пред Конституционния съд, който взема решение проблема да бъде ли народен представител или не Иванов, Малък Шошо ще напише, че не е знаел за назначението си за зам.-министър и не е давал единодушието си по тази причина. Пред Дарик-Шумен твърди едно, след това друго.

Оказа се, че Шошовците, татко и наследник, ръководели офиса на компанията на мутрите в Шумен и региона. Нещо повече остарелият Шошо бил сътрудник с Младен Михалев-Маджо. През 2000 година Иванов-старши е задържан за рекет и похищение. Според полицейски разработки Шошо се занимавал с източване на Данък добавена стойност посредством експорт на зърно…

Депутатът Малък Шошо не схваща нищо от Министерство на вътрешните работи и национална сигурност, само че пък се употребява със солидни подкрепи в партията-столетница. Оказа се, че е препоръчан за поста персонално от Димитър Дъбов, дълготраен народен представител от Шумен, прочут с връзките си със с прозвището Чичо Митко. Дъбов излизаше в разработки на ГДБОП за контрабанда на алкохол в големи количество. В тях той фигурираше с прозвището „ Дъбчето “.

Та Чичо Митко изясни, че предложил Иванов за зам.-министър тъй като знаел британски и бил правист. И трябвало да дава отговор за Шенген, нищо, че не разбирал от Министерство на вътрешните работи.

„ Дъбчето “ и различен изтъкнат шеф в столетницата Евгений Узунов, някогашен началник на митниците, бяха шефове в банката на „ Първа източна интернационална банка “. Преди това Узунов ръководеше банкрутиралата „ Комсолбанк “. Той е последният началник на комсомола и като всички останали водещи комсомолци е непретенциозен български милионер.

През февруари 2019 година гръмна скандал с следствие на Би Ти Ви. Оказа се, че депутатите от Иван Иванов и Йордан Младенов са си уредили екзотична екскурзия до Залцбург с държавни пари, нищо, че се водят „ бойкотиращи “ Народното събрание.

Двойката е обитавала с командировъчни за четири дни от 20 до 24 февруари на извънредно значимото за парламентарната активност ревю „ Лов и лов на риба “ в града на Моцарт. Платени са им командировъчни и самолетни билети с пари на данъкоплатците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР