Пени Олексяк е само на 18 години, а вече е

...
Пени Олексяк е само на 18 години, а вече е
Коментари Харесай

Всички очакват завръщането на 18-годишната Пени Олексяк

Пени Олексяк е единствено на 18 години, а към този момент е олимпийска шампионка на 100 метра свободен жанр от Рио де Жанейро 2016 и има още три олимпийски оценки в плуването от Игрите в Бразилия (сребро на 100 метра бътерфлай и бронзови медали в с щафетите на Канада на 4 по 100 м свободен жанр и 4 по 200 м свободен стил). Животът й радикално се промени след Игрите в Рио преди 3 години и тя реши да си вземе отмора от плуването за известно време.

View this post on Instagram
A post shared by Penny Oleksiak (@typicalpen) on Sep 5, 2018 at 11:38am PDT
“Предполагам, че стопирах да се любувам на плуването за известно време. Но в никакъв случай ни ми е минавало през мозъка, че желая да го напусна. Винаги съм знаела, че желая да продължа с плуването, само че в действителност имаше дни, в които не желаех да отивам на басейна”, споделя Олексяк.

View this post on Instagram
A post shared by Penny Oleksiak (@typicalpen) on Dec 5, 2016 at 7:16pm PST
След разочароващите за нея Игри на Британската общественост през предходната година, където най-хубавото й класиране беше четвърто място, тя се реалокира в Гейнсвил за няколко месеца, където тренира с американските звезди Райън Лохти и Гейлъб Дресъл.

View this post on Instagram
A post shared by Penny Oleksiak (@typicalpen) on Apr 5, 2016 at 7:49pm PDT
Плуването е спорт, който не се не помни и канадката не губи вяра. Завръща се вкъщи и взема решение да си вземе един месец отмора: “Това беше в действителност добре за мен, в продължение на месец правех, каквото желая. Пътувах със сестра си, ходихме на концерти с мои другари. Беше положително филтриране. Не бях ходила на почивка дълго време.”
View this post on Instagram
A post shared by Penny Oleksiak (@typicalpen) on Aug 30, 2018 at 9:29am PDT
Сега обаче пред Олексяк следва нов тест. Тя ще би трябвало да се завърне в басейна, а сигурно хората ще чакат с неспокойствие резултатите, които ще покаже след тази отмора.
Олимпийската шампионка ще се завърне в басейна тази седмица, когато стартират плувните квалификации на Канада в Торонто. 18-годишната Олексяк е оптимистично настроена преди най-голямата си сериозна изява в басейна от Игрите на Британската общественост през предходната година: “Опитвам се да остана положителна, доколкото мога.”

Тя ще плува в шест дисциплини на националния шампионат, в това число и на 100 м свободен жанр и 100 м бътерфлай - дисциплините, в които завоюва злато и сребро надлежно на Игрите в Рио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР