Pencil Pro е малко по-голям от базовия модел Pencil и

...
Pencil Pro е малко по-голям от базовия модел Pencil и
Коментари Харесай

Pro стилус за iPad: новият Apple Pencil разбира жестовете и може да изпраща своята геолокация

Pencil Pro е малко по-голям от базовия модел Pencil и коства с 50 $ повече. Но има и доста повече функционалности.

Серията стилуси Pencil на Apple към този момент е разграничена и по класове и категории. На 7-ми май, като част от пролетната си презентация, на която бяха показани iPad Air и iPad Pro 2024, Apple показа и напълно нов аксесоар – Pencil Pro. Това е флагманският модел на „ молива “, предопределен за професионално творчество. Той поддържа взаимоотношението единствено с iPad-и, основани на чиповете M2 и M4. Специално за Pencil Pro инженерите на софтуерния колос са измислили няколко съществени и много забавни нововъведения.

Благодарение на вградения си тактилен енджин Pencil Pro към този момент разпознава силата на напън и ръководството с жестове. Притискането на пръстите върху корпуса ще отвори плаваща лента с принадлежности за бързо превключване сред четките и цветовите палитри, без да се прекъсва процесът. А двойното допиране на плоския борд единствено за секунда ще задейства да вземем за пример режима на гума. Действията са съпроводени от лека осцилация, с цел да създадат работата интуитивна. Pencil Pro поддържа и функционалността за авансово ориентиране. Тоест можете да доближите стилуса до екрана и да видите ориентировъчната точка, в която ще стартира рисуването, без да го натискате.

Всички нововъведения на Pencil Pro

Наред с другите неща Pencil Pro има още две значими и комфортни функционалности. Първата е обвързвана с жироскопа: датчикът ви разрешава да завъртате стилуса и точно да настройвате инструмента, който употребявате. При това в действително време. Втората е следенето на геолокацията. Когато е обвързван с таблет, Pencil Pro автоматизирано се синхронизира с мрежата от устройства на Apple, като изпраща данни към екосистемата Locator. Дори в случай че стилусът се изгуби някъде, той елементарно ще бъде открит. Свързването и зареждането става, както и преди, посредством магнитния интерфейс на iPad.

Продажбите на Apple Pencil Pro ще стартират на 15-ти май в формалния онлайн магазин на Apple и мобилното приложение Apple Store. Предварителните поръчки към този момент стартираха. Цената е 129 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР